Milla, Antti, Markku, Kaisa ja Mikko Toivonen sanovat, että Nahkapaikan myymälästä löytyy runsaasti kansainvälisiä kärkibrändejä.

Milla, Antti, Markku, Kaisa ja Mikko Toivonen sanovat, että Nahkapaikan myymälästä löytyy runsaasti kansainvälisiä kärkibrändejä.

Nahkapaikka tehnyt kauppaa jo 40 vuotta

8.11.2018

Näköalapaikalla Tuurin kauppakylän kehityksessä:

Nahkapaikka tehnyt kauppaa

jo 40 vuotta

Taisto Järvinen

Kuluvan syksyn aikana 40 vuoden ikään ehtinyt Nahkapaikka on säilyttänyt hyväksi havaitun kaupanteon strategiansa koko toimintansa ajan. Nahkapaikan toimintamalli on tehdä kauppaa hyvällä hinta-laatusuhteella ja kohtuullisen suurilla määrillä. Sama toimintamalli on tunnusomaista myös Nahkapaikan tukkumyynnissä.

Toimitusjohtaja Markku Toivonen sanoo kyseisen strategian olevan peräisin jo Nahkapaikan edeltäjän, hänen isänsä Kalevi Toivosen vuonna 1972 perustaman, Nahka-Aitan toiminnasta.

  • Nahka-Aitan artikkeleja olivat nahkatakit ym. alan tuotteet. Verraten pitkään Nahkapaikka tunnettiin lähinnä nahkatakkien kaupasta. Kengät tulivat myymälän valikoimiin noin 25 vuotta sitten.
  • Hinnoittelu on ollut alusta alkaen maltillista, ja tavoitteena on ollut myydä kaikki tuotteet selkeästi alle suositushintojen. Sama strategia toimii meillä edelleen, eikä sitä ole muutettu, vaikka myymälää on uudistettu ja laajennettu moneen kertaan.
  • Tuuriin muutimme 30 vuotta sitten myymälätilan ollessa tuolloin 120 neliömetriä. Viimeisen laajennuksen jälkeen myymälän pinta-ala kasvoi 2000 neliömetriin, ja Nahkapaikka onkin yksi Pohjoismaiden suurimmista alan liikkeistä.

Nahkapaikan kaikki toiminta on jo useiden vuosien ajan ollut keskitetty kokonaan Tuuriin. Tukkukaupan toimintoja palveleva keskusvarasto valmistui Tuuriin vuonna 2010.

Nahkapaikassa on nähty läheltä Tuurin kasvu, ja yritys on saanut olla mukana kauppakylän kehittämisessä.

 

Myymälä tuntosarvena

Nahkapaikan tukkukauppaa lähdettiin kehittämään vuonna 2000. Tänä päivänä tukkukaupan osuus Nahkapaikan liikevaihdossa on merkittävä. Tukkukauppaan keskittyneet Antti ja Mikko Toivonen sanovat myymälän olevan erinomainen tuntosarvi tukkukauppaa varten.

  • Läsnäolo asiakaspinnassa auttaa tietämään, mitä asiakkaat haluavat.
  • Tukkumyynti aloitettiin laukuilla, mutta käsittää tällä hetkellä laukkujen ja kenkien lisäksi kaikki tämän alan tuotteet, sanovat yli 18 vuotta tukkukauppaa vetäneet yrittäjät Mikko ja Antti Toivonen.

Nahkapaikan yrittäjät sanovat, että kaiken toiminnan avaintekijä on hyvä ja motivoitunut henkilökunta. Henkilökunnalle kuuluu suuri kiitos näistä vuosista.

Nahkapaikka on saanut toiminnasta merkittäviä tunnustuksia. Maakunnan Vahvimmaksi yritys valittiin vuonna 2008, ja vuonna 2012 Nahkapaikka nimettiin Etelä-Pohjanmaan vuoden yrittäjäksi. Tukkukaupassa Vuoden tavarantoimittaja –tunnustuksen Nahkapaikka sai asiakkailtaan vuonna 2014.

Nahkapaikka Oy

Onnentie 5

63610 Tuuri

06 542 7000

www.nahkapaikka.fi

« Takaisin