Alavuden Urheiluautoilijat järjestää SM Tuuri Rallin 8.-9.3.2024 Alavuden seudulla. Kilpailukeskus sijaitsee Keskisen Kyläkaupalla, jossa ajetaan myös kaikille ilmainen yleisöerikoiskoe lauantaina 9.3.2024.

Alavuden Urheiluautoilijat järjestää SM Tuuri Rallin 8.-9.3.2024 Alavuden seudulla. Kilpailukeskus sijaitsee Keskisen Kyläkaupalla, jossa ajetaan myös kaikille ilmainen yleisöerikoiskoe lauantaina 9.3.2024.

Näe rallin suomenmestaruussarjaa Tuurissa

6.3.2024

Alavuden Urheiluautoilijat järjestää SM Tuuri Rallin 8.-9.3.2024

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta. Sarjassa ajetaan kaudella 2024 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä.

Talvikausi päättyy ensi viikonloppuna 8.-9.3.2024 Alavuden seudulla ajettavaan SM Tuuri Ralliin.  Alavudella ajetaan Ralli SM -sarjan osakilpailun lisäksi BMW Rallisarjan osakilpailu. Kilpailuun on ilmoittautunut 115 autokuntaa, joista 12 tulee ulkomailta. Heistä mainittakoon muun muassa ranskalainen, aiemmin junioriformuloissa kilpaillut, nyt rallin puolelle vaihtanut Tristan Charpentier sekä japanilaislupaukset Hikaru Kogure ja Yuki Yamamoto.

Mukana myös oman kylän kuskeja

Alavutelainen Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki voittivat viime kaudella rallin SM1-luokan Suomen mestaruuden. Teemu nähdään SM1-luokassa myös Tuurissa.  Oman kylän kisaan on saatu mukaan myös Jari-Matti Latvala, joka ajaa vanhalla kunnon sotaratsulla, Toyota Celicalla. Alavuden Urheiluautoilijoista ensimmäistä kertaa kisaamassa on äiti-tytär-kaksikko: Elina ja Oona Valtaala. 15-vuotiaalle Oonalle kyseessä on ensimmäinen kilpailu.

Myös muita tunnettuja nimiä lähtee kisaan: kaksinkertainen maailmanmestarikartturi Timo Rautiainen lukee nuotteja Marcus Grönholmin pojalle Niclakselle ja Mikko Hirvonen toimii poikansa Roope Hirvosen kartanlukijana.

Ilmainen yleisöerikoiskoe Tuurissa

SM Tuuri Rallin reitin kokonaispituus on 273 km ja se kulkee Alavuden, Kuortaneen, Ähtärin, Alajärven, Virtain ja Keuruun alueella. Erikoiskokeita on 7, ja niiden kokonaispituus on 94,9 km. Kilpailun lähtö on perjantaina 8.3. klo 19.01 kilpailukeskukselta Kyläkaupalta ja perjantai-iltana ajetaan kaksi erikoiskoetta. Toiseen kilpailupäivään lähtö tapahtuu klo 10.01 kilpailukeskukselta.

Huoltoalue sijaitsee kilpailukeskuksen vieressä Tuurissa, Keskisen Kyläkaupan välittömässä läheisyydessä. Kyläkaupan alueella ajetaan myös yleisöerikoiskoe, jota pääsee seuraamaan ilmaiseksi. Yleisö-EK ajetaan lauantaina 9.3. klo 13.20 alkaen.

Rallin etkoja vietetään Ruokapuodin Kauppakadulla torstaina klo 17.45 alkaen, kun Toni Lönnroos haastattelee kilpailijoita ja kuulostelee viime hetken tunnelmia.

Erinomaiset puitteet

-Kyläkaupalla on yleisön hyvä seurata niin lähtöä, maaliintuloa kuin palkintojenjakoakin. Yleisöllä on myös mahdollista käydä huoltoparkissa seuraamassa, mitä huollon aikana tapahtuu, kertoo rallin kilpailunjohtaja Mikko Myllymäki. -Siellä on nähtävää ja upeaa kalustoa ihasteltavaksi koko perheelle ja paikalla voi bongata huollon aikana myös kilpailijoita. Odottelemme kaikkineen hyvin vilkasta ralliviikonloppua, hän lisää. Lauantai-iltana kisapäivä vielä huipentuu ”viimeiselle erikoiskokeelle” Hotelli Alavuteen, jossa rallin virallisten jatkojen vauhdista pitää huolta Alavuden ylpeys Movetron.

Kilpailun järjestää Alavuden Urheiluautoilijat ry. Päätös kilpailun järjestämisestä tehtiin reilu vuosi sitten ja järjestelyt ovat sujuneet hyvin, kertoo Myllymäki. -Puitteet kilpailun järjestämiseen ovat erinomaiset, siitä kuuluu iso kiitos Kyläkaupalle ja Vesa Keskiselle, Myllymäki kiittelee. Kiitos myös kaikille järjestelyissä mukana olleille, tämä tapahtuma on malliesimerkki yhteistyöstä ja pohjalaisen kökkähengen voimasta.

Lisätietoja kilpailusta voi lukea www.tuuriralli.fi.

Rallipakettien myyntipaikat 8.-9.3.2024:
Tuurissa kilpailukeskus, Kyläkaupan Bensa-asema ja JM Parc Ferme, Alavudella ABC Alavus, Ähtärissä Hotelli Mesikämmen ja Virroilla Kitusen Kievari.

« Takaisin