Kuvaushetkellä valmisteltiin Naava Chalet lomahuoneistojen anturarakenteita. Kuluvan viikon aikana niiden päälle tulevat 1-kerroksen seinien betonielementit.

Kuvaushetkellä valmisteltiin Naava Chalet lomahuoneistojen anturarakenteita. Kuluvan viikon aikana niiden päälle tulevat 1-kerroksen seinien betonielementit.

Naava Chalet lomahuoneistojen rakentaminen käyntiin Ähtärissä

11.2.2016

Kuvaushetkellä valmisteltiin Naava Chalet lomahuoneistojen anturarakenteita. Kuluvan viikon aikana niiden päälle tulevat 1-kerroksen seinien betonielementit.

Taisto Järvinen

Puukerrostalon kuusitoista huoneistoa valmiina ennen tämän vuoden joulua

Ähtäristä kuuluu poikkeuksellisen hyviä uutisia uudisrakentamisen rintamalta. Ähtärin matkailukeskuksessa kaiken kaikkiaan uidaan vastavirtaan, eikä jäädä taantuman voivottelun linjalle. Uusin ilonaihe Ähtärissä on Naava Chalet puukerrostalon rakentamisen käynnistyminen. Taloon tulee kuusitoista lomahuoneistoa, joista puolet on myyty ennen kuin kuokka maahan iskettiin.

Naava Chalet lomahuoneistot tulevat nelikerroksiseen puukerrostaloon, jonka rakennuttaja on Naava Villas Oy. Toimitusjohtaja Kari Vainio sanoo rakentamisen käynnistyneen suunnitelmien mukaan, ja valmista on ennen tämän vuoden joulua.

  • Lomahuoneistorakennuksen kerrosala on 1186 neliömetriä. Huoneistot ovat kooltaan 43 – 108 neliömetriä. Talon pohjakerros tulee rakennusmääräysten mukaisesti betonielementeistä. Kolme ylintä kerrosta tulevat 240 millimetrin kuusihirrestä, jota rakentamiseen menee 3500 metriä.
  • Taloon tulee lasiseinäinen hissi. Ylimmän kerroksen suurimpien kattohuoneistojen kattoikkunat ovat kooltaan 2,5x3 metriä. Julkisivun lasierkkerit ulottuvat maantasolle saakka. Lasipintoja rakennukseen tulee paljon, joten valoa ja viihtyisyyttä on huoneistoihin luvassa, linjaa Kari Vainio.

Talon lämmitys tapahtuu maalämmöllä. Puurakentamisen palomääräykset ovat tiukat, niinpä Naava Chaletissa saadaan toiminnallisella palosuunnittelulla maksimoitua puupinnat turvallisuudesta tinkimättä. Naava Chalet varustetaan turvallisuutta lisäävällä matalapainevesisumu-sprinklauksella.

Upea näyttö yhteistyöstä

Ähtärin kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki on syystäkin tyytyväinen Naava Villas Oy:n rakennushankkeesta. Pienimäki sanoo, että hankkeen on mahdollistanut nimenomaan monen tahon saumaton yhteistyö. Päänavauksena rakentamisen toteutumiseen voidaan pitää Ähtärin kaupungin tekemää lomahuoneiston hankintaa.

  • Tänä aikana tarvitaan vahvoja maamerkkejä ja tekemistä, jotta seutukunnille saadaan nostetta. Tämän tason lomahuoneistojen rakentaminen on monen tahon asia, kun tekijät tulevat oman kaupungin lisäksi naapurikaupungeista ja töitä jää vielä alueen ulkopuolelle.
  • Tällainen 4,2 miljoonan euron rakennushanke on aina merkittävän iso työllistäjä. Tällä rakentamisella on myös vahvasti symbolinen arvo tekemisestä ja siitä, että tarinan alku on käsillä, eikä loppua ole näkyvissä.

Puukerrostalon runkotoimitus tulee runsaan 20 kilometrin etäisyydellä sijaitsevan Honkatalot Oy:n tehtaalta Ritolasta. Naava Chalet on Honkatalojen uniikki hirsikerrostalo Suomessa. Espanjaan on toimitettu saman tyyppinen hirsiloma-asunto.

Naava Chalet -loma-asuntokerrostalon pääurakoitsija on ähtäriläinen Rakennus Tikkamäki Oy. Toimitusjohtaja Mika Tikkamäki sanoo kohteen olevan haastava toteuttaa, mutta Honkalojen toimitusvarmuuden tuntien on hienoa, kun on päästy rakentamaan.

Kohteen rakennuttajakonsulttina toimii Timo Nyyssölä/Ksentos Oy, maanrakennustyöt tekee Koneyhtymä Tapanainen, 1-kerroksen betonielementit toimittaa Betset Oy/Kyyjärvi. Kohteen rahoitus on Oma Säästöpankki Oyj:ltä ja kiinteistönvälittäjänä toimii Oma LKV Oy.

« Takaisin