Älypuhelin on tietenkin mukana ”Naamakirja” -näytelmässä.

Älypuhelin on tietenkin mukana ”Naamakirja” -näytelmässä.

”Naamakirja” -näytelmä Jalasjärven Keskikylässä

3.1.2019

Keskikylän nuorisoseuran teatteriryhmä marssittaa lavalle kaksi perhettä, Koskiset ja Järviset. Koskisilla älypuhelimet ovat tärkeitä perheenjäseniä ja päivän kuulumiset vaihdetaan puhelinten takaa mutisten. Järvisillä perheenjäsenten yhteinen harrastus on naapuruksien facebook-päivitysten kommentointi.

Kun Järvisten perheen isäntä päättää herättää kateutta naapurissaan Koskisessa, kerskailemalla facebookissa uudella hienolla kahvinkeittimellään, saa naapuri aiheen kerskua kunnon perinteisellä pannukahvilla. Eikä kumpaakaan, keitintä tai pannua edes isännillä ole… Mutta eihän naapuri sitä tiedä. Tästä lähtökohdasta perheet ajautuvat hullunkuriseen somekilpailuun, jossa jopa aviopari kilpailee keskenään facebook-kavereiden määrästä ja someriippuvuutta hoitavaa terapeuttiakin kiinnostaa enemmän tinderheila, kuin potilas. Perheiden lomamatkoilla matkataan aina ulkomaiden aurinkorannoille asti… ainakin somepäivitysten mukaan.

Kun tammikuun puoliväli koittaa, laske älypuhelin kädestäsi ja matkaa Keskikylän Harjulaan katsomaan kissavideoiden sijaan komediaa Naamakirja, jossa Koskisen ja Järvisen perheet koheltavat itsensä läpi facebook- valheiden, osoittaen yleisölle sen, miten naamakirjaa ei kannata käyttää.

Ja kyllä, näytelmän esitysajat löytyvät Keskikylän nuorisoseuran facebook-sivulta.

« Takaisin