Risto Keinänen sanoo kaupan olevan avoinna talviaikana perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10-15 tai sopimuksen mukaan.

Risto Keinänen sanoo kaupan olevan avoinna talviaikana perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10-15 tai sopimuksen mukaan.

Myllymäen Antiikki ja Rompe ostaa, myy ja vaihtaa, paljolti huvin vuoksi

28.10.2015

Risto Keinänen sanoo kaupan olevan avoinna talviaikana perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina kello 10-15 tai sopimuksen mukaan.

Taisto Järvinen

Kun 350 neliömetrin laajuisen entisen kaupparakennuksen tiloihin on ahdettu niin paljon tavaraa, kuin on Myllymäen Antiikki ja Rompe Ky:n tiloissa, niin tilannekuvaus lyhyessä muodossa on ”Talo täynnä vanhaa tavaraa”. Kaiken tavaran kauppias Risto Keinäsen liikkeen tuotekirjo siltikin yllättää.

Asiaan mennäksemme, Risto Keinänen pitää Myllymäen liikettä nyt viidettä vuotta. Aluksi tavaraa liikkeessä oli yhden huoneen verran. Nyt koko talo on valjastettu vanhan tavaran kaupaksi. Sen verran on liikkumatilaa, että asiakkaat ja kauppias pyörätuolin kanssa pääsevät kaupassa liikkumaan.

Risto Keinäsen ammatti- ja varsinainen työura päättyi runsaat kolme vuosikymmentä sitten miehen vammauduttua työtapaturmassa. Tekemisen intoa ei tapaturma sammuttanut, vaan tekevälle on puuhaa löytynyt.

  • Velimies soitti, että Ähtärissä on vanha liiketalo myytävänä. Tarjottiin ja se jäi käteen. Pidin välillä kirppistä Seinäjoen Raviskalla, mutta matka oli sinne aika pitkä. Sitten ostin Myllymäeltä vanhan postivarikon varastoksi ja tämä entinen tukkuliikerakennus tuli siinä mukana.
  • Pyrin siihen, että myyn joka päivä edes eurolla. Aika hyvin se on toiminut, kun yksi päivä vain on jäänyt ilman myyntitapahtumaa, Risto Keinänen kiteyttää.

Laidasta laitaan,

kunhan on vanhaa

Myllymäen Antiikki ja Romppeen myytävän tavaran valikoima on valtavan laaja. Periaatteessa lähes kaikki käy. Uusi tavara ja vaatteet ovat kiellettyjen listalla. Uutta kaupassa on lähinnä vain kortit, ja niitäkin löytyy myös käytettyinä.

Kysymykseen, mistä tavara tulee, vastaa Risto Keinänen, että ovesta tulee. Tarkemmin asiaan perehtyessämme hän sanoo monien huomanneen hänen ”romusairautensa” eli mieltymyksen vanhaan tavaraan.

  • Tarjontaa on nykyisin enemmän, kuin pystyn sisälle ottamaan. Tavaraa tulee Helsinkiä ja Tamperetta myöten. Usein se menee niin, että kuolinpesien raivauksen yhteydessä omaiset ottavat talteen uudemman ja paremman tavaran. Heille tarpeeton myydään tai luovutetaan pois.
  • Myös kesämökkien tai maatilojen uudet omistajat tuovat tavaraa. Ruotsista tulee aina välillä autokuorma tavaraa, lähinnä huonekaluja. Rahaakin myydään, kun tuossa on lasipurkissa 6,5 kiloa kuparisia viiden pennin kolikoita.
  • Astiat, vanhat työkalut, käyttötavara, vanhat putkiradiot ja paremmat huonekalut menevät hyvin. Erityinen suosio oli hirsityökaluilla ja metsurin tarvikkeilla, mutta niitä on vaikea saada. Ostajina on keräilijöitä ja tarpeeseen tavaraa hankkivia ihmisiä, Keinänen sanoo.

Hyvin on Myllymäen erikoinen liike otettu vastaan. Keinänen kiittelee asiakkaita ja naapureita, kun oven auettua on aina luvassa mukavia juttutuokioita, ja useimmiten myös kaupantekoa.

Yhteystiedot:

Myllymäen Antiikki ja Rompe

Asematie 60, Myllymäki

0500 676 149

« Takaisin