Alavuden Murronnevan hiekalla ajetaan motocrossin SM-pisteistä.

Alavuden Murronnevan hiekalla ajetaan motocrossin SM-pisteistä.

Motocrossin SM-sarjan osakilpailu Alavudella

8.8.2019

Motocrossin SM-kauden toiseksi viimeinen osakilpailu järjestetään Alavuden hienolla Murronnevan hiekkaradalla tulevana viikonloppuna. Isäntäseura Alavudenseudun Moottoripyöräilijät heittää kehiin kymmenisen omaa kuljettajaa eri luokkiin.

Murronnevan mäkisellä hiekkaradalla kilpaillaan viikonlopun kumpanakin päivänä. Lauantaina radan valtaavat alle 18-vuotiaat MXJ-luokan sekä 35-, 45- ja 55-vuotiaat veteraanit MXV35-, MXV45- ja MXV55-luokkien Suomen Cup -kautensa viidennen osakilpailun merkeissä. Radalla nähdään myös nelipyöräisiä, kun ATV-luokan SM-sarja sekä 35-vuotiaiden veteraanien Suomen Cup -sarja vierailevat Alavudella.

Junioreiden MXJ-luokkaa ovat hallinneet sarjajohtaja, Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi sekä sarjakakkonen, Hyvinkään Moottorikerhon Sampo Rainio. Kotiradalleen suuntaa Alavudenseudun Moottoripyöräilijöiden (ASMP) Jere Harju, jonka kausi on ollut harmittavan rikkonainen eikä hän ole ajanut kuin kaksi osakilpailua neljästä. Viime vuonna alle 15-vuotiaiden MXC/A-luokassa SM-pronssia ottanut Harju on ajanut tänä kesänä parhaimmillaan erässä kolmanneksi. Kaiken osuessa kohdilleen on Harjulla mahdollisuus taistella palkintokorokesijoista.
MXJ-luokassa ovat  ASMP:stä mukana myös  Oskari Mäki sekä Matias Koivupuisto.
Porin Moottorikerhon Valtteri Kangas on MXJ:n Suomen Cupissa kolmantena ja Alavuden naapurista Jalasjärven Moottorikerhon Aaro Kankaanpää neljäntenä.
45-vuotiaiden veteraanien MXV45-luokassa ASMP:n Jukka Vähäpesola on Suomen Cupissa yhdeksäntenä, mutta hän joutui jättämään Siilinjärven osakilpailun väliin. Vähäpesola pystyy ajamaan viiden parhaan joukkoon. Palkintokorokkeelle yltäminen vaatisi puolestaan huikeaa onnistumista, sillä Hyvinkään Moottorikerhon Lari Lehtiö, Turun Moottorikerhon Miska Aaltonen ja Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden Tommi Laine ovat käytännössä olleet kaikissa erissä kärkikolmikko keskenään vaihtelevassa järjestyksessä. Vähäpesola on ajanut kolme kertaa neljänneksi.
Katariina Sarvikas asettuu ATV-luokan SM-osakilpailun viivalle, missä hän saa seuraa Quad Racing Finlandin Sofia Valkamasta sekä 12:sta miehestä.

Pääsarjat sunnuntaina

Sunnuntaina Alavuden hiekalla painellaan maamme motocrossin pääsarjan merkeissä, kun vuorossa on kolmen SM-luokan toiseksi viimeinen osakilpailu. Mitalitaistot ovat kaikissa luokissa täysin avoinna.
Isäntien kovimmat odotukset SM-sarjassa lepäävät pääluokassa MX1 ajavien Harri Yli-Villamon ja Alex Tapion sekä MX2-luokassa Arttu Sihvosen harteilla. Yli-Villamolla on takanaan vaikeita kausia loukkaantumisten takia, mutta löytyypä häneltä uraltaan myös SM-erävoitto.
Yli-Villamo on tämän kauden SM-sarjassa yhdeksäntenä ajettuaan parhaimmillaan erässä kuudenneksi. Tapio löytyy SM-taulukosta vain pykälää heikompana kymmenentenä. Hänen paras sijansa on kymmenes. Kumpikin lähtee Alavudelle hakemaan ehdottomasti kauden parastaan ja kohennusta sarjasijoitukseensa.
Tällä kaudella yhden SM-pisteen kerännyt, eli kerran 20 parhaan joukkoon erässä ajanut ASMP:n Aleksi Kallas on MX1-luokassa 33:tena.
Sihvonen löytyy MX2-luokan SM-sarjassa sijalta 14, mutta hän ei ollut mukana kauden avauksessa ja kolmannessa osakilpailussa tuli yksi nollaerä. Sihvosen paras eräsija on kahdeksas, ja eiköhän kotiradalla ole oletettavissa taistelua kymmenen parhaan joukossa. Sihvonen oli viime vuonna MXJ:n Suomen Cupissa kuudes, joten hänellä on vielä aikaa kehittyä niin sanotuissa aikuisten luokissa.
Sunnuntaina ajetaan myös 10-15-vuotiaiden MXC/A-luokan SM-sarjan toiseksi viimeinen osakilpailu. Sarjaa johtaa Lohjan Seudun Moottorikerhon Kasimir Hindersson. Avausosakilpailun väliin jättänyt ASMP:n Heikki Vähäpesola on sarjassa 18:tenä ajettuaan parhaimmillaan erässä yhdeksänneksi. Seuratoveri Ossi Soukkala on myös mukana kilpailussa.
Suomen Cup- ja SM-luokkien mestaruus- sekä mitalitaistot käyvät vielä kuumina, eikä missään luokassa kärkikuljettaja ole karannut tavoittamattomiin.
Kilpaileminen käynnistyy Murronnevalla lauantaina kello 11:30 ja sunnuntaina kello 12:00. Kilpailupaikan osoite on Risujoentie 197, Alavus. Kaikki luokat ajavat kaksi kilpaerää, joiden yhteistulokset ratkaisevat kuljettajien sijoitusjärjestyksen. Pääsyliput maksavat 10 euroa per päivä, alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi nauttimaan huippumotocrossista.

 

 

« Takaisin