KTM EXC Freeride on ladattavien sähkökäyttöisten moottoripyörien edelläkävijä Moto-Seinäjoen liikkeessä, Mika Mäenpää pohtii.

KTM EXC Freeride on ladattavien sähkökäyttöisten moottoripyörien edelläkävijä Moto-Seinäjoen liikkeessä, Mika Mäenpää pohtii.

Moottoripyöräkauppa elää ja voi hyvin tänä päivänä

9.5.2019

Taisto Järvinen

Moto-Seinäjoki -liikkeen myyntikäyrä näyttää tänä keväänä ylöspäin

Moottoripyörien kaupassa on eletty muutamia hieman hiljaisempia vuosia. Kuluvan kevään aikana tilanne on kääntynyt myönteiseen suuntaan, kun moottoripyörien kauppa on koko valtakunnan näkökulmasta virkistynyt.

Hannu Pennala Moto-Seinäjoki Oy:n liikkeestä sanoo takana olevan yhdeksän laihempaa vuotta. Tänä keväänä ovat seinäjokelaisliikkeen myyntikäyrät lähteneet nousuun.

  • Kohtalaisen maltillista on myytyjen määrän lisäys ollut, mutta selkeästi ollaan kasvun uralla. Moottoripyöräkaupan huippuvuosien myyntimääriin ei ilmeisesti koskaan tulla pääsemään, mutta kunhan näissä lukemissa pysytään, niin ollaan tyytyväisiä.
  • Laihempien vuosien aikana kerääntyi ehkä hieman ostopatoutumaa, ja sitä puretaan. Toinen merkittävä myynnin lisääjä on uusien mielenkiintoisten tuotteiden tulo markkinoille. Moottoripyöräilijöiden ydinryhmän, +40 ikäisten asiakkaiden, lisäksi on asiakkaiksi tullut nuoria henkilöitä.
  • Moottoripyöräkaupan laihemmat vuodet ovat aiheuttaneet pulan hyvistä käytetyistä pyöristä. Käytettyjen pyörien maahantuontia Moto-Seinäjoki ei ole harjoittanut vuosikausiin, joten sekin osittain vaikuttaa kaupankäynnin tilanteeseen.

Uutuuksia tulee ja sähkömoottoripyöriä

Uutuudet herättävät aina ansaittua mielenkiintoa, niin myös moottoripyöräliikkeessä. Puhuttaessa uusien pyörien suosikeista, esille nousee Honda Monkey ”retropyörä”, joka nousi suosikiksi jo viime vuonna ja suosio jatkuu. Kyseessä on pieni, ympäristöystävällinen, hauska ja halpa menopeli.

  • Myös mopojen kysyntä on kasvanut selvästi. Kevytautokeskustelu vaikuttaa ilmeisesti mopon suosion palaamiseen. Me tarvitsemme mopoasiakkaita, jotta tämä ala säilyy, pohtii Hannu Pennala.

Sähkömoottoripyörä on mielenkiintoinen tuote, ja herättää huomiota, kuten sähköauto. Miten sähköpyörä tulee markkinoita muuttamaan, siihen ei vastaus aukene tänä päivänä.

  • KTM -merkiltä on sähkömoottoripyörä, jonka verot ovat normaalin 125 kuutioisen pyörän tasolla. Pyörän hintaluokka on 12 000 – 13 000 euroa. Yhdellä latauksella pääsee ajotavasta johtuen 100 – 150 kilometriä. Moottoripyörissä paino on rajallinen, niinpä pieneen pyörään ei käy painava akku. KTM:ltä on myös 50 cc lasten crossipyörä, jota voi päivittää, kun kuljettaja kasvaa.
  • Harley Davidson on liikkeemme kärkimerkki. ”Harrikalta” tulee syksyllä ensimmäinen iso sähköpyörä, jonka hintalappu tulee olemaan noin 38 000 euroa. Pyörää voi verrata ominaisuuksiltaan ja tehoiltaan noin 1000 cc-pyöriin. Viiden vuoden sisällä Harley Davidsonilta tulee yhteensä noin 20 sähkömoottoripyörän mallia, pienistä lasten pyöristä isoihin malleihin, Pennala sanoo.

Näihin kun lisätään Vespa -sähköskootteri, niin voidaan todeta, että sähkö tulee nopealla tempolla myös kaksipyöräisin.

Huolto- ja varaosapalvelu on Moto-Seinäjoen liikkeen vahva sektori. Jälkimarkkinoinnin merkitys moottoripyörien alalla korostuu entisestään sitä mukaa, kun sähköä ja uutta tekniikkaa tulee ajopeleihin.

Moto-Seinäjoki Oy

Lieskatie 2, PL 227

60510 Seinäjoki

020 793 9855

moto-seinajoki.fi

« Takaisin