Jarrutuksen ja nopean väistön hallinta voi joskus olla tuiki tarpeellista. Moottoripyöräilijöiden ajokoulutuspäivä Kyläkaupalla lauantaina 14.5. kello 14-17.

Jarrutuksen ja nopean väistön hallinta voi joskus olla tuiki tarpeellista. Moottoripyöräilijöiden ajokoulutuspäivä Kyläkaupalla lauantaina 14.5. kello 14-17.

Moottoripyöräilijöiden ajokoulutuspäivä Kyläkaupalla

12.5.2016

Jarrutuksen ja nopean väistön hallinta voi joskus olla tuiki tarpeellista. Moottoripyöräilijöiden ajokoulutuspäivä Kyläkaupalla lauantaina 14.5. kello 14-17.

MC Executors Finland järjestää moottoripyöräilijöiden ajokoulutuspäivän Kyläkaupan Ruokapuodin piha-alueella lauantaina 14.5.2016 kello 14-17.  Koulutus on tarkoitettu moottoripyöräkerhon jäsenille, mutta yleisö on tervetullut seuraamaan sitä ilmaiseksi.

Päivän ensisijainen tavoite on näin ajokauden alussa poistaa talven karstaa perusajotaitojen päältä sekä opettaa pyörän hallintaa erilaisin harjoituksin. Koulutuksen ovat jo useana vuonna toteuttaneet MP69 ry:n kokeneet kouluttajat.

Kyläkaupan varatoimitusjohtaja ja MC Executorsin Pohjanmaan alueellinen yhteyshenkilö Jari Perälä kertoo, että Kyläkaupan piha-alue on kokonsa puolesta erinomainen tällaisen koulutuksen järjestämiseen. –Käytettävissä on niin hyvin tilaa, että turvallisuusasiat on helppo ottaa huomioon, hän toteaa. Lisäksi Kyläkaupan alueella on kaikki tarvittava osallistujia ajatellen – majoitus ja ruokailu sekä tietenkin hyvät ostosmahdollisuudet. –Koulutusta on Kyläkaupan piha-alueelle myös helppo tulla seuraamaan, vaikkei itse koulutukseen osallistuisikaan, Perälä vinkkaa. –Ja vaikkei itse moottoripyörällä aja, jokaisen tielläliikkujan on hyödyllistä tietää, miten moottoripyörät käyttäytyvät liikenteessä ja kuinka niiden kanssa toimitaan.

Turvallisuus on pääasia

- Turvallisuus on asia, joka korostuu kerhon toiminnassa, kertoo Seppo Oksa MC Executorsista. -Turvallisuuteen liittyen meillä on tarjolla vuosittain kolme koulutuspäivää: hätäensiapu, tilannejohtaminen sekä tämä ajokoulutus, joka tällä kertaa järjestetään Tuurissa, hän lisää.

Hätäensiapukoulutus järjestettiin viimeksi huhtikuussa yhdessä SPRn kanssa. Tilannejohtaminen puolestaan antaa valmiuksia toimia järjestelmällisesti onnettomuustilanteessa. Yleensä nuo tilanteet vaativat paljon muutakin toimintaa kuin vain ensiavun ja hätäkeskussoiton. – Näemme turvallisuusasiat niin tärkeinä, että kokelasjäsenen tulee käydä joku noista kolmesta koulutuksesta, ennekuin hänestä voi tulla varsinainen jäsen kerhoomme, paljastaa Seppo Oksa.

Ajokoulutuksessa tarjolla jokaiselle jotain

Koulutustapahtumassa on kolme ryhmää - peruskoulutus, vaativampi peruskoulutus sekä soralla ajamisen koulutus. Kaksi ensimmäistä on tarkoitettu ns. katupyöräilijöille. Jälkimmäinen ryhmä on ensisijaisesti niille kuskeille, jotka hakeutuvat välillä pienimmillekin hiekkateille. Ryhmiä on siis tarjolla jokaiselle omien halujen ja kokemuksen mukaan.  -Aiemmin ollut mukana myös koulutus matkustajan kanssa ajamiseen, jota ei tänä vuonna otettu ohjelmaan, kertoo Seppo Oksa.

Osallistujia tämän vuotiseen koulutukseen on tulossa kolmisen kymmentä. Päivä alkaa jo aamukymmeneltä, jolloin kaikki halukkaat kokoontuvat Tampereella. Siellä suoritetaan ensiksi lyhyt kertaus ryhmäajon pelisääntöihin. Tampereelta ryhmä ajaa ajon johtajan, Jari Salon, johdolla Tuuriin palautellen matkan aikana mieleen aamulla opittuja ja kerrattuja asioita. Ryhmä saapuu perille Kyläkauppaan noin klo 13.00, jolloin myös paikalle suoraan ajaneet liittyvät ryhmään. Varsinainen koulutus alkaa klo 14.00.

Aktiivisten motoristien kerho

MC Executors Finland ry on vuonna 1997 perustettu aktiivisten motoristien kerho. Perustamissanat lausuttiin Tampereella, mutta nykyisin kerho toimii valtakunnallisesti. Jäseniä on ympäri maata ja aktiivista paikallista toimintaa on mm. Pirkanmaalla, pääkaupunkiseudulla, Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Päijät-Hämeessä. Kerhon jäsenmäärä on rajattu, tällä hetkellä aktiivisia jäseniä on noin 150. Jäseneksi tullaan kahden kerhon täysjäsenen suosituksen, hallituksen jäsenarvion ja kokelasjäsenyyden kautta.

Kerhon jäseniä yhdistää palava innostus niin moottoripyöräilyyn kuin omaan toimialaankin. Keskeisinä tavoitteina on kohottaa moottoripyöräharrastuksen arvostusta ja edistää moottoripyöräilylle myönteistä liikennekulttuuria. Koska kerhon jäsenet työskentelevät hyvin monilla erilaisilla toimialoilla, mahdollisuudet positiivisen motoristi-kulttuurin eteenpäinviemiseksi ovat hyvät – myös kerhotoiminnan ulkopuolella.

Vaikka kerhon jäsenet eivät enää olekaan aivan pärinäpoikaiässä, pikkupoikamainen innostus moottoripyöräilyyn yhdistää kaikkia. Ammattikirjon lisäksi myös jäsenten pyöräkirjo on laaja, mukana on leppoisia jätti-customeita, ärhäköitä sport-pyöriä ja kaikkea siltä väliltä. Kerhotapahtumissa moottoreiden sinfonia onkin melkoista, kun mitä upeimmat äänet täyttävät ilman.

« Takaisin