Ravintolapäällikkö Markus Konu järjesteli Kansanlääkintäkeskuksen linjastoa ruokailua varten.

Ravintolapäällikkö Markus Konu järjesteli Kansanlääkintäkeskuksen linjastoa ruokailua varten.

Monipuolinen hyvinvointikeskus

7.10.2015

Ravintolapäällikkö Markus Konu järjesteli Kansanlääkintäkeskuksen linjastoa ruokailua varten.

Tomi Olli

Kaustisen Kansalääkintäkeskus tarjoaa monenlaisia hoitoja sekä vapaa-ajan aktiviteetteja. Talossa voi myös mainiosti majoittua, sillä yöpymispaikkoja on tasan sata.

- Huoneista kahdeksan soveltuu liikuntarajoitteisille. Majoittujista valtaosan muodostavat erilaiset ryhmät, jotka hakeutuvat Kaustiselle hyvien ja tehokkaiden hoitojen houkuttelemina, kertoo talouspäällikkö Päivi Harju.

Kansanlääkintäkeskuksessa järjestetään myös tuettuja lomia. Majoituspaketteihin voi yhdistää erilaisia aktiviteetteja, kuten liikuntaa, musiikkia sekä tanssia.

Talouspäällikkö muistuttaa Kansanlääkintäkeskuksen tyky- ja hyvinvointipäivistä.

- Suunnittelemme kullekin ryhmälle juuri heille sopivan paketin liikuntavaihtoehtojen, luentojen sekä ruoan merkeissä. Tarjolla on myös laaja valikoima hoitoja, kuten muun muassa hierontaa ja jäsenkorjausta, joka on ollut alusta saakka suosituin hoitomuoto. 

Kansanlääkintäkeskuksesta löytyy myös monia eksoottisempia hoitomuotoja kuten muurahaispesäkylpy, turvehoito ja kuppaus. Lisäksi valikoimassa on erilaisia erikoishierontoja, fysioterapiaa sekä kosmetologin ja kampaajan palvelut.

- Palvelemme ryhmien lisäksi luonnollisesti yksittäisiäkin ihmisiä. Heitä käy hoidoissa päiväseltään jopa parinsadan kilometrin päästä. Kansanlääkintäkeskus tarjoaa myös mainiot puitteet kokousten ja perhejuhlien järjestämiseen, Harju toteaa.

Jouluaika lähestyy

Pikkujoulusesonki lähestyy kovalla vauhdilla. Kansanlääkintäkeskus järjestää tänäkin vuonna ohjelmallisia pikkujouluja. Luvassa on muun muassa Tallarin ja Hääkuoron tahdittamat pikkujoulut.

- Ennakkovarausten suhteen kannattaa olla nopea, Harju muistuttaa.

Myös joululla on tärkeä sija Kansanlääkintäkeskuksen kalenterissa. Tänäkin vuonna asiakkaille on räätälöity erilaisia paketteja. Tarjolla on myös 21.-26.12. toteutettava viiden vuorokauden tuettu loma, jota voi hakea Maaseudun Terveys- ja Lomahuollosta 18.10. mennessä. Loman omavastuu on 50 euroa. Pakettiin kuuluvat muun muassa majoitus, ruokailut, jouluista ohjelmaa, ohjattua liikuntaa sekä tietenkin leppoista yhdessäoloa muiden kanssa.

- Joulun tarjontamme on ollut erittäin suosittu. Usein on käynyt niin, että vaikka taloon majoitutaan yksin, on elämä kotiin lähdettäessä monta mieluisaa tuttavuutta rikkaampi, Harju hymyilee.

Lounas uudistui

Kansanlääkintäkeskuksen lounas on uudistunut. Asian pohjalla olivat asiakkaiden toiveet.

- Ravintolamaailman täytyy kehittyä ja uusiutua. Tähän tärkeä apu on asiakaspalaute. Olemmekin ottaneet ruokalistaa suunnitellessamme huomioon asiakkailta saadut kommentit, kertoo ravintolapäällikkö Markus Konu.

Kansanlääkintäkeskuksen ruokalistalta löytyvät jatkossa muun muassa itsetehdyt murekkeet ja lihapullat.

- Ne ovat varmasti maittavia. Uutta on myös perjantainen leikepäivä. Lisäksi aina torstaisin on tarjolla totuttuun tapaan kaustislaista juustopaistia. Arkisin on saatavana myös kevyempi vaihtoehto, johon sisältyy salaattipöytä, pääruokakeitto, leivät, ruokajuomat sekä kahvi ja jälkiruoka, Konu listaa.

Uudistusten myötä lounaan hinta halpeni. Noutopöytä kustantaa arkisin 10,90 ja kevyempi vaihtoehto 7,90. Viikonlopun noutopöydän hinta on 14,00.

« Takaisin