Hevosvetoinen tieaura vuodelta 1928. Kuvaaja: Nyblin. Tiehallinnon kokoelmat / Mobilia

Hevosvetoinen tieaura vuodelta 1928. Kuvaaja: Nyblin. Tiehallinnon kokoelmat / Mobilia

Mobilian julkaisi Tiehallinnon kokoelmat Finnaan

21.12.2022

Mobilian hallinnoimat Tiehallinnon tiehistorialliset kokoelmat ovat nyt selailtavissa Finnan kautta. Tiehallinnon kokoelmat koostuvat kuvista, esineistä, ajoneuvoista, arkistomateriaaleista sekä kirjakokoelmista. Kokoelmat dokumentoivat tienhoitoon, teiden ja siltojen rakentamiseen sekä Väyläviraston edeltäjä organisaatioiden toimintaan liittyvää historiaa.

Tiehallinnon kokoelmia on Finnassa julkaisuhetkellä 14 447 valokuvaa, 3 626 kirjaa, 3 713 museoesinettä mukaan lukien ajoneuvot sekä 672 dokumentin ja arkistoaineiston tiedot luetteloituna.

Verkossa saatavilla olevat kuvat ovat pienresoluutiokuvia, joista voi tilata painokelpoisen kuvan tietopalveluhinnastomme mukaisesti tai antaa kuvakohtaisia lisätietoja suoraan kuvakohtaisella Ota yhteyttä -lomakkeella.

Mobilia hallinnoi ja hoitaa Väyläviraston omistuksessa olevaa Tiehallinnon kokoelmaa.

Finna on koti Suomen kulttuuri- ja tiedeaineistoille. Finna.fi kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti. Lisäksi Finna kehittää yhdessä asiakasorganisaatioidensa kanssa ilmaista alustaa, jolla eri toimijat voivat luoda oman sähköisen hakupalvelun tai esimerkiksi

« Takaisin