MLL Kauhajoki kampanjoimaan kiusaamista vastaan

29.9.2016

 

Kiusaaminen on ikävä ilmiö, jolla on vakavia psyykkisiä ja fyysisiä seurauksia sen uhreiksi joutuneiden elämään. MLL Kauhajoki haluaa kantaa kortensa kekoon kiusaamista vastaan järjestämällä yhteistyössä koulujen sekä paikallisten yritysten kanssa kiusaamisen vastaisen teemaviikon viikolla 41.

10.10.2016 viikon ohjelmassa on kaikille kauhajokisten lasten vanhemmille suunnattu vanhempainilta, jossa käsitellään kiusaamista ilmiönä sekä annetaan työkaluja kiusaamistilanteiden ratkaisemiseksi. Vanhempainillan puhujat ovat vankan ammattitaidon omaavat koulutoimenjohtaja Lari Marjamäki sekä nuorisopsykiatrinen sairaanhoitaja Anu Ahola.

MLL on perinteisesti järjestänyt ohjelmaa pienille lapsille. Nyt on meidän mielestämme nuorten vuoro saada tukea kasvuunsa kriittisessä elämänvaiheessa, joten teemaviikon ohjelma on suunnattu pääosin yläkoululaisille.

Aikuiseksi kasvamisessa tarvitaan tukea, ohjausta ja inspiroivia esikuvia. Siksi me tuomme Duudsonit luennoimaan meidän yläkoululaisille lapsille osana kiusaamisen vastaista viikkoa. Duudsonit ovat tunnettuja kiusaamisen vastaisesta työstään jo useamman vuoden ajalta. Nuoret seinäjokiset miehet ovat kulkeneet huikean matkan, jonka ansiosta nuoret kuuntelevat heitä.

Toimimme Ilmajoen MLL:n kanssa yhteistyössä Duudsonien luennon osalta. Duudsonit luennoivat 11.10. ensin Ilmajoen koululaisille saapuen sieltä suoraan Kauhajoelle.

MLL on hakenut yrityksistä sponsoreita Duudsonien luennolle. Olemme ilahtuneita siitä, miten monet paikalliset yritykset ja yhteisöt ovat lähteneet tukijoiksi. Se osoittaa, että meidän nuorista välitetään aidosti.

Viikkoon kuuluu yläkoululaisille lisäksi muuta ohjelmaa. 10.10.2016 yhdeksäsluokkalaiset saavat Ensi- ja turvakotienliiton tarjoamana tietoa seurusteluväkivallasta, kasiluokkalaiset käyvät läpi itsepuolustuskoulutusta ja seiskaluokkalaisille luennoi psykiatrinen sairaanhoitaja kiusaamisen psyykkisistä vaikutuksista sekä erilaisuuden hyväksymisestä.

« Takaisin