Miljoona Hevonen –tapahtumassa 19.-28.8.2016 hypätään tänä vuonna kaikkien ikäluokkien Suomen mestaruuksista. Kuvassa Hanna Tardiveau hevosella Wetrichta viime kesän Miljoona Hevosessa. (Kuva: Valokuvaus Tuulia N)

Miljoona Hevonen –tapahtumassa 19.-28.8.2016 hypätään tänä vuonna kaikkien ikäluokkien Suomen mestaruuksista. Kuvassa Hanna Tardiveau hevosella Wetrichta viime kesän Miljoona Hevosessa. (Kuva: Valokuvaus Tuulia N)

Miljoona Hevonen tuo Suomen huiput Tuuriin

28.4.2016

Miljoona Hevonen –tapahtumassa 19.-28.8.2016 hypätään tänä vuonna kaikkien ikäluokkien Suomen mestaruuksista. Kuvassa Hanna Tardiveau hevosella Wetrichta viime kesän Miljoona Hevosessa. (Kuva: Valokuvaus Tuulia N)

Esteratsastuksen suomenmestaruudet ratkaistaan elokuussa

Miljoona Hevonen –tapahtuma järjestetään Tuurissa 19.-28.8.2016. Kolmatta kertaa toteutettavan tapahtuman järjestäjänä toimii Etelä-Pohjanmaan Urheiluratsastajat ry yhteistyössä Kyläkaupan kanssa. Kilpailussa hypätään tänä vuonna kaikkien ikäluokkien Suomen mestaruuksista.

Tapahtuma järjestetään tutulla paikalla Kyläkaupan vieressä, joen rannassa, kuitupohjaisella kentällä. Kisa on aiemmista vuosista poiketen jaettu kahden viikonlopun ajalle ja väliin jäävällä viikolla ratsukoille tarjotaan valmennusklinikoita ja luentoja sekä 3-tason drive-in-kisat torstaina 25.8.

Tapahtuman ensimmäisenä viikonloppuna ratkotaan ponien, lapsiratsastajien ja suomenhevosten mestaruudet ja jälkimmäisenä viikonloppuna kisataan seniorien, juniorien ja nuorten ratsastajien Suomen mestaruuksista. – Tämän kokoluokan kilpailu on harvinaista herkkua näillä leveysasteilla ja olemmekin erittäin iloisia siitä, että saimme kunnian järjestää SM-kilpailut täällä, kertoo kilpailujen johtaja Tuomas Virrankoski.

SM-luokat televisioidaan

Viime vuotiseen tapaan kilpailuja voi seurata nettiTV:stä. Lisäksi jälkimmäisen viikonlopun tunnelmia välittää myös YLE, sillä senioreiden SM-luokat nähdään TV2:lla sunnuntaina 28.8.2016. -SM-statuksesta ja televisioinnista johtuen yhteistyökumppanit ovat olleet erittäin kiinnostuneita olemaan mukana tapahtumassa, kertoo Tuomas Virrankoski. –Tämä on erittäin helppo tapa saada yritykselleen näkyvyyttä. Edellisten vuosien yhteistyökumppanit ovat lähteneet innolla mukaan myös tänä vuonna ja uusia on myös mukana, mutta joukkoon mahtuu vielä, hän vinkkaa.

Marko Björs ja Sanna Backlund valmentamassa

Kisaviikonloppujen välissä, tiistaina ja keskiviikkona 23.-24.8. järjestetään Evidensia valmennusklinikat. Tiistain kouluratsastusklinikan vetää Marko Björs ja keskiviikon esteklinikalla valmentajana toimii Sanna Backlund. He ovat kumpikin oman lajinsa huippuja sekä valmentajina että kisaajina ja tuttuja myös ei-ratsastavalle yleisölle. Valmennusklinikat ovat Miljoona Hevonen -kisapäivien tapaan avoimia ja ilmaisia yleisölle, joten katsojilla on erinomainen tilaisuus päästä seuraamaan, miten kilparatsastajat valmentautuvat. Klinikoiden yhteydessä eläinlääkäripalvelu Evidensia järjestää myös hevosten terveydenhuoltoon liittyviä ilmaisia luentoja aiheesta kiinnostuneille.

Kummankin kisaviikonlopun alustava luokkasuunnitelma on jo valmiina. SM-luokkien lisäksi molempien viikonloppujen kaikkina päivinä on useampia kaikille avoimia luokkia. Ensimmäisenä kisaviikonloppuna avoimia luokkia on 90-120 cm ja toisena viikonloppuna 100 cm:stä aina 130 cm:iin asti. Tapahtumaan odotetaan mukaan kotimaan huippujen lisäksi myös ulkomaisia ratsukoita.

Järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa

Toista viikkoa kestävä tapahtuma vaatii paljon ennakkosuunnittelua ja järjestämistä. Esimerkiksi kisakentän pohjan suunnittelu ja kartoitus alkoi jo heti viime vuoden Miljoona Hevonen –tapahtuman jälkeen. Kilpailuareena on kuitupohjainen ja pohjamateriaalia on ammattilaisten toimesta testattu ja analysoitu talven mittaan, jotta saataisiin paras mahdollinen yhdistelmä juuri tätä kilpailua varten. –Kisa-areena rakennetaan hiekkakentälle täysin tyhjästä Miljoona Tivolin lähdettyä, kertoo Tuomas Virrankoski. –Se asettaa tapahtumalle omat haasteensa, mutta tänä vuonna meillä on hieman pidempi rakennusaika ja useamman vuoden kokemus juuri tästä nimenomaisesta alueesta, joten järjestelyt etenevät hienosti usean asian sitoutuneen tahon voimin, hän myhäilee tyytyväisenä.

Myös tapahtuma-alue saa Virrankoskelta kehuja. –Sekä järjestäjän että kilpailijoiden kannalta Kyläkauppa tapahtumapaikkana tarjoaa upeat puitteet, kaikki tarvittava on aivan käden ulottuvilla, hän kertoo. Kyläkaupan laajat valikoimat ja palvelut ovat kätevästi kilpailualueen vieressä, valmiina palvelemaan sekä yleisöä että kilpailijoita tukijoukkoineen.  Uutuutena kilpailualueella on vaikuttavan kokoinen EXPO-teltta. 25 x 80 metrin kokoiseen telttaan mahtuu myös buffet-alue.  –Puitteiden lisäksi myös yhteistyö Kyläkaupan kanssa toimii ja omat talkoolaisemme ovat painonsa arvosta kultaa, Virrankoski kiittelee. –Vaikka järjestelyt ovat jo pitkällä, töitä ja toimia on monenlaisia ja niitä riittää aina alueen purkamiseen asti. Näin pitkässä tapahtumassa talkoolaisia tarvitaan paljon ja kilpailun nettisivuilla haetaankin koko ajan lisää vapaaehtoisia mukaan.
 

« Takaisin