Milana Misic & Teijo Lindström

Milana Misic & Teijo Lindström

Milana Misic ja Teijo Lindström lauantaina Karviassa

24.6.2020

Karisamuli Korpela

Willi Karvia ohjelmistoineen on monen muun tahon lailla heräämässä pakollisesta Ruususen unestaan korona-pandemian laantuessa pikku hiljaa. Niinpä Karvian tapahtumarikkaan kesäkalenterin ensi merkintöinä tulevana lauantaina eli 27. kesäkuuta saadaan kuunnella laulajatar Milana Misicin ja tangokuningas Teijo Lindströmin ”Kesällä kerran” -konserttia, sekä ensi viikon keskiviikkona eli 1. heinäkuuta voi kiertää vaikka polkupyörällä, mopolla, autolla ja Taiteiden reitin viisi eri kohdetta Kauhajoelta tai Karviasta aloittaen. Tai sitten piipahtaa vain jossain/joissain kohteissa.

Konsertti järjestetään Karvian uniikissa Kulttuurikeskus Skantzissa, joka on wanhojen taistelutantereiden läheisyydestä nimensä saanut, hirsistä rakennettu linnakkeen muotoinen erikoisuus, jonka ulkoilmakatsomot ovat tulleet isoille joukoille jo viime kaudella tutuiksi.

Pienet konsertit kysyttyjä

Laila Kinnusen tyttärenä tiedetty Misic on esiintynyt Karvialla aiemminkin. Palaute on ollut ylistävä ja sen myötä on uusintavierailua odotettu jo kiihkeästi. Willi Karvian hanketyöntekijä Marika Eromäen mukaan Misicin tekemä yhteiskonsertti Lindströmin kanssa on samalla vastaus kysyntään. 

- Näille konserteille tuntuu nyt olevan kysyntää, kertoo Eromäki.

- Monet ryhmät ja yhdistykset ovat jälleen kyselleet kesän musiikkitarjonnastamme ja tässä on ensimmäinen vastaus heidän toiveisiinsa, hän jatkaa lisäten niiden todistetusti  tuovan piristystä kaikille musiikin ystäville.

Keikkaputket tukossa

Eromäen mukaan Willi Karvia haluaa olla yksi niistä tahoista, jotka auttavat artistien keikkakalenterien loppukevään ja alkukesän ammottavan tyhjyyden edes osittaisessa paikkaamisessa, puhumattakaan vielä hiukan epävarmoista loppukesän lavatanssikalentereista. 

Ensi lauantaina klo. 16.00 alkavassa kesäkonsertissa tullaan kuulemaan iskelmää laidasta laitaan. Muun muassa Toivo Kärkeä, Carolaa, Katri-Helenaa ja jopa Abbaa on tiedossa. Tapahtumassa noudatetaan virallisia Covid-19 turvallisuusohjeita, joten katsomoihin otetaan rajoitettu määrä asiakkaita eli istumapaikkojen väliin jätetään tilaa. Skantzissa on tietysti varauduttu myös käsien desinfiointipisteillä. (willikarvia.fi)

Taiteiden reitillä tapahtuu

Alpon Savanni, Annen Taidekahvila, Kammi-Kylä, Karvian kotiseutumuseo ja Kulttuurikeskus Skantz. Siinä viisikko, joihin voi tutustua, kuten tekstin alussa mainittiin. Aloitetaan vaikkapa Kauhajoen Nummijärveltä ja Kammi-Kylästä, joka on Erkki Kalliomäen uurastama luomus jostain ajalta jopa ennen miekkaa ja kirvestä. Ainutlaatuinen, luonnosta rakennustarpeiksi löytyneistä kuivista irtokarahkoista pääosin rakennettu rakennusrykelmä on siitä erikoinen, että vaikka ulkomuodot ovat normaalin näköisiä, täysin suoraa kulmaa tai pätkää saa etsimällä etsiä. Kammista matkataan kohti Karvian Sarankylää, ja juuri ennen kuntarajaa poiketaan Alpon Savannilla, jossa kohdataan Suomen oudoin eläintarha teräksestä, pellistä ja vastaavista savannilla asuvan Alpo Koivumäen tekeminä. Siitä jatketaan kohti Karvian keskustaa ja stopataan Annen Taidekahvilaan, jossa itse emäntä Anne Mattila on useinmiten myös paikalla. Karvian historiaan tutustutaan sitten seuraavaksi kirkon vieressä olevassa kotiseutumuseossa ja loppujen lopuksi kohti Kankaanpään Niinisaloa matkatessa päästään Skantziin. Reitin tai osan siitä voi tietysti aloittaa mistä vain. 

Taiteiden reitin tapahtumapäivä on siis 1. heinäkuuta. (willikarvia.fi) 
 

« Takaisin