Mielensäpahoittaja, Esko Rissanen ja paistinpannu. Kuva Kirsi Todd.

Mielensäpahoittaja, Esko Rissanen ja paistinpannu. Kuva Kirsi Todd.

Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike avaa Kievarin Kesäteatterin kauden

16.6.2016

Mielensäpahoittaja, Esko Rissanen ja paistinpannu. Kuva Kirsi Todd.

Kievarin Kesäteatterin kausi pärähtää käyntiin, kun esityskauden aloitti Tuomas Kyrön teksteihin perustuva Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike. Mielensäpahoittaja oikaisee esityksessään nykypäivänä pahasti kieroutuneet ruokailutottumukset. "Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun hiihtäjä joi palautusnestettä. Tavallinen ihminen palautuu todellisuuteen jauhelihalla." – Mielensäpahoittaja

Tarinassa sysi-Suomen jääräpää päättää itse opetella kokkaamaan emännän leikekirjaan kokoamien reseptien avulla, mutta supermarketti, keittokirjat ja kokkiohjelmat ovat muuttuneet. Enemmän etnistä, eikä niinkään entistä. Missä on peruna?

Lavalla on vain näyttelijä Esko Rissanen, joka tekee hahmosta upealla tavalla lihaa ja verta. Rissasen tulkinta on täynnä sävyjä: hän on hauska ja riipaiseva, hankala ja rakastettava yhtä aikaa. Hän kuvaa Kyrön tekstin siivittämänä suomalaisen sielun murrostilaa muuttuvassa maailmassa. Sielun, joka ei halua päivittyä.

Mielensäpahoittaja nähdään Kievarin Kesäteatterissa 15. - 18.6. Koko kesän ohjelmisto on julkaistuna kesäteatterin kotisivuilla.

« Takaisin