TE-toimiston yritysasiantuntijat Johanna Olsson ja Marja-Elina Kivisaari kertovat, että Seinäjoki Areena muuttuu työnantajien ja työtä hakevien kohtaamispaikaksi 24.1.2019 klo 14 – 18.

TE-toimiston yritysasiantuntijat Johanna Olsson ja Marja-Elina Kivisaari kertovat, että Seinäjoki Areena muuttuu työnantajien ja työtä hakevien kohtaamispaikaksi 24.1.2019 klo 14 – 18.

MeiränRekry - rekrytointitapahtuma Seinäjoki Areenassa

17.1.2019

Työpaikkoja yli 3 000

TE-Palvelut järjestää yhdessä Etelä-Pohjanmaan Kauppakamarin kanssa MeiränRekry - rekrytointimessut 24.1. klo 14 - 18 Seinäjoki Areenassa. Messuilla on n. 70 näytteilleasettajaa ja yli 3 000 työpaikkaa. "Vaikka työnhaku siirtyy entistä enemmän verkkoon, haluamme tarjota kohtaamispaikan, jossa työnhakijat voi jopa jo haastatella", toteaa yrityspalvelujen asiantuntija Johanna Olsson Etelä-Pohjanmaan TE-palveluista.

Kohtaamispaikalle onkin ollut tarvetta, sillä messuille on ilmoittautunut ennätysmäärä yrityksiä. "Yritykset ovat ilmoittaneet yli 3 000 työpaikkaa, mukaan lukien kausityöpaikat. Osa työpaikoista ei ole vielä edes haussa, vaan tulevat myöhemmin avoimiksi", kertoo TE-toimiston viestintäasiantuntija Soile Kauttio.

Näytteilleasettajaosastojen lisäksi työnantajat pääsevät kertomaan rekrytointitarpeistaan esittelylavalle. Yksi lavalle nousevista työnantajista on Päiväkoti Jump Oy. "Olemme perustamassa uutta päiväkotiyksikköä Seinäjoen Ideaparkkiin, joten uusi henkilökuntatarve on 20 henkilöä. Lisäksi meillä on tarjolla sijaisuuksia", toteaa Maarit Karvonen Päiväkoti Jumpista.

Myös oppilaitokset ovat lähteneet liikkeelle. "Näinä aikoina, kun osaavasta työvoimasta on jopa pulaa, lyhyiden, täydentävien koulutustenkin merkitys on kasvanut", toteaa Olsson. Myös työvoimakoulutukset ovat esillä TE-palveluiden osastolla. "Työvoimakoulutusten määrä on tällä hetkellä melko laaja ja lyhempääkin koulutusta löytyy monelta alalta", jatkaa Olsson. Työpaikkojen lisäksi messuilla on mahdollisuus CV-kuvaukseen ja CV:n tekoon.

Tänä vuonna myös Atria on mukana

Atrialla on tänäkin vuonna avoinna lähes 700 kausi- ja kesätyöpaikkaa. Tehtäviä on avoinna tuotannossa, tekniikassa, henkilöstöravintolassa ja jonkin verran myös toimihenkilötehtävissä. MeiränRekry -messuilla on loistava mahdollisuus tulla kysymään lisää. Atria tekee myös työhaastatteluita paikan päällä. "Ota ansioluettelo mukaan ja tule haastatteluun", vinkkaa rekrytointipäällikkö Mari Kankaanpää. Lisätietoja voit lukea atria.com/kesatyo  

Lisäksi messuille on lähtenyt lukuisa määrä pienempiä yrityksiä. Tarve on erityisesti kesätöihin, mutta myös pidempää ja vakituista työtä löytyy. "Nyt on kyllä tulossa niin monipuoliset ja laajat messut ja työpaikkoja on moneen makuun, että näille messuille kannattaa tulla kauempaakin", päättää Kauttio hymyssä suin. ”Hakijalle, joka on valmis oppimaan uutta ja jolla on aktiivinen asenne työskentelyyn, löytyy varmasti sopivia töitä!”

« Takaisin