Oikeat Soittajat tanssiorkesterin keulakuva Heikki ”Henteri” Puronvarsi on koristellut omistamansa Väinölän tanssisalin tyylikkäästi värivaloilla. Tanssiväki voi huilata sisäterassilla seuraten salin tapahtumia illan aikana. Kuva: Masa Kojola.

Oikeat Soittajat tanssiorkesterin keulakuva Heikki ”Henteri” Puronvarsi on koristellut omistamansa Väinölän tanssisalin tyylikkäästi värivaloilla. Tanssiväki voi huilata sisäterassilla seuraten salin tapahtumia illan aikana. Kuva: Masa Kojola.

Meillä on lavalla Oikeat Soittajat

10.1.2019

Teksti ja kuva: Masa Kojola

Kauhavan Voltissa sijaitseva 1970- luvun alussa rakennettu punamullalla maalattu Väinölän entinen nuorisoseura seisoo uljaana paikallaan. Talon tirehtööri Heikki ”Henteri” Puronvarsi on henkeen ja vereen muusikko, joka tykkää meloodisista sävellyksistä ja on ehdottomasti sitä mieltä, että kapaleiden sanoituksissa pitää olla myös sanomaa ja ideaa.

-Meillä on esiintymässä aina Oikeat Soittajat, joka on bändini nimi. Kitaraa komppaa ja soinnuista vastaa  lapualainen Kari Kangaskoski, rummuilla rytmistä vastaa kokkolalainen Unto Laaksonen, kansallissoitinta harmonikkaa hallitsee toinen Kokkolan mies Tani Hohenthal itse olen basson varressa ja hoidan laulupuolen, joskin lauluihin saan apuja muilta bändiläisiltä, Henteri Puronvarsi komppaa.

-Musiikkimme on perinteistä tanssittavaa musiikkia, joten tarttuvat melodiat ja sanoitukset ovat tavaramerkkejämme. Ohjelmistoomme kuuluu kappaleita 1940- luvulta saakka, kuuntelemme yleisöä ja esitämme heidän toivomaa musiikkia. Mitään suuria muutoksia emme illan ohjelmistoihin tee. Yleisön ei tarvitse peliätä, että yhtä-äkkiää ämyreitä alkaa tulla puhuttua mettalimusiikkia, siihen me emme sorru.

 

Viikonloppuisin tanssit

Oikeat Soittajat viihdyttävät maakunnan tanssikansaa Väinölän entisella nuorisoseuralla heti vuoden 2019 tammikuussa. Henteri kertoo, että nyt on jo lyöty lukkoon neljät tanssit, sunnuntaina 6.1 korkkaamme vuoden ja jatkoa seuraa lauantaina 12.1, sunnuntaina 20.1 sekä lauantaina 26.1.

-Tanssikansa koostuu porukasta, joka seuraa meitä kuin hai laivaa. Kemuissa käy porukkaa Kokkkola-Peräseinäjoki-Soini ja Vaasa- akselilta. Olemme tanssittaneet väkeä myös Härmän Kuntokeskuksella sekä muissa lähialueen tanssipyhäköissä, mutta myös ympäri Suomea vierailemme kunhan tilaavat meitä, maakunnan mahtavimman tanssimiljöön omistaja juttelee.

-Kesätanssit rauhoitamme Väinölässä. Suviaikoina tulevat kuvioihin häät ja synttärit. Tilaa isossa salissa on 416 neliömetriä, kaikkineen lattiapinta-alaa on noin 1000 neliöä, joten yleisö mahtuu hyvin viettämään tanssi-iltojaan meidän viihdyttämänä. Parkkialueet eivät talon ympäriltä sekä lähialueen urheilukentältä lopu.

Yhteystiedot: Väinölä, Seurantie 11 Voltti, Kauhava. Puhelin ja tiedustelut: Heikki Puronvarsi 040 820 2796. Opasteet tanssi-iltoina Valtatie 19:n varrella tanssikohteeseen. Lehti-ilmoitukset Ykköset- lehti.

« Takaisin