Bürstner Lyseo Time I 734 -matkailuauton ohjauspyörän takaa on hyvä näkyvyys liikenteeseen ja riittävästi tilaa kuljettajalle, Mikko Käyhkö kiteyttää.

Bürstner Lyseo Time I 734 -matkailuauton ohjauspyörän takaa on hyvä näkyvyys liikenteeseen ja riittävästi tilaa kuljettajalle, Mikko Käyhkö kiteyttää.

Matkailuajoneuvojen kauppa on hyvässä myötätuulessa

9.5.2019

Taisto Järvinen

Jyväs-Caravan vastaa kehityshaasteisiin mm. järjestämällä Caravanmessut

Matkailuajoneuvojen kaupassa on ollut kasvua viiden viimeisen vuoden ajan. Kuluvan vuoden alkupuolella kaupankäynti on ollut jopa ennätysmäisen vilkasta, kun valtakunnan myyntitilastoihin on neljän ensimmäisen kuukauden aikana tullut 19 prosentin kasvu viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Huhtikuussa kasvua viime vuoden huhtikuusta oli yli 27 prosenttia.

Jyväs-Caravan Oy Jyväskylässä on yksi merkittävimpiä matkailuajoneuvoalan toimijoita. Jyväskyläläisliikkeestä vahvistetaan sama kehityksen suunta kuin koko valtakunnassa. Yksi merkittävä tapahtuma matkailuajoneuvoalan edelleen kehittymiseksi liikkeessä ovat Caravanmessut reilun viikon kuluttua.

Jyväs-Caravan Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja viestinnästä vastaava Mikko Käyhkö sanoo alalta tulevien viestien olevan positiivisia myös muualta Euroopasta. Myönteistä ovat myös uudet matkailuajoneuvoharrastajat ja ostopäätöksiä vauhdittava alhainen korkotaso.

  • Ihmisiä kiinnostaa nyt lähimatkailu, ei ehkä enää niinkään isot turistikeskukset. Luontomatkailu, ekologiset seikat ja halu liikkua omaan tahtiin puoltavat liikkumista matkailuajoneuvolla.
  • Matkailuajoneuvoista löytyy ratkaisu pienemmän ja isomman ajoneuvon tarpeeseen. Eniten ovat suosiotaan kasvattaneet pienikokoiset ns. retkeilyautot. Samansuuntainen kasvu on myös matkailuvaunujen puolella. Isomman matkailuauton tai -vaunun tarpeeseen on toki tarjolla paljon erilaisia ratkaisuja. Tämän vuoden tulokkaita myynnissämme on Morelo -matkailuautot, jotka ovat todellisia luksusluokan autoja.

Matkailuajoneuvojen kehitystyö jatkuu. Uutta ovat mm. moni-ilmeinen mukavuusvarustelu keskuspölyimureineen ja astianpesukoneineen sekä etukeittiöt vaunupuolella.

Selkeä suuntaus alalla on, että matkailuautojen osuus myynnissä kasvaa nopeammin kuin -vaunujen.

Palvelun kärkenä asiakkaiden tarpeet

Jyväs-Carvan Oy:n ovat perustaneet Martti ja Anni Käyhkö vuonna 1975. Yritys on kasvanut kahden henkilön yrityksestä 28 henkilön vahvuiseksi. Liikevaihto vuositasolla on noin 19 miljoonaa euroa. Jyväs-Caravan myi viime vuonna 150 uutta ja 400 käytettyä matkailuajoneuvoa.

  • Toimintamme ydinasia on asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen koko laajuudella. Matkailuajoneuvojen lisäksi palveluihin kuuluvat huollot, tarvikkeet ja varaosat. Ajoneuvon voi myös vuokrata ja tutustua caravanmatkailuun. Matkailuajoneuvon voi myös vaihtaa vaikka henkilöautoon.
  • Henkilökuntaa olemme lisänneet etenkin jälkimarkkinoinnin puolelle. Koulutuksen myötä pyrimme olemaan kaikin puolin ajan tasalla. Miellyttävän tunnustuksen saimme viime maaliskuussa, kun meidät valittiin toisen kerran vuoden matkailuajoneuvokauppiaaksi. Kriteereinä olivat mm. laatujärjestelmän kehittäminen ja panostus henkilökuntaan.
  • Olemme edelleen ainoa matkailuajoneuvokauppias Suomessa, jolla on Fiatin valtuutettu huolto. Valtaosa ajoneuvoista on rakennettu Fiatin alustalle, Mikko Käyhkö sanoo.

Caravanmessuilla on paljon nähtävää

Caravanmessut Jyväs-Caravanissa ovat ensimmäiset laatuaan. Matkailuajoneuvojen esittelyviikonloppuja on toki järjestetty useita. 17.-19.5. järjestettävillä messuilla on mukana suuri joukko yhteistyökumppaneita esittelemässä tuotteita ja toimintaa. Tarvike-, varaosa- ja lisävarustetoimittajien lisäksi on mukana useita alaan sidoksissa olevia tahoja.

  • Messut ovat myös myyntitapahtuma. Tarjolla on yli 150 matkailuajoneuvoa, joista kaksi kolmasosaa on uusia. Lisäksi varastossa on noin 7000 erilaista tarviketta ja varaosaa.
  • Messuvieraille on ilmainen matkaparkki noin 200 metrin etäisyydellä. Messuilla on ilmainen makkara- ja pullakahvitarjoilu. Pääsymaksua ei peritä. Arvonnasta voittaa joku matkailuajoneuvon käyttöön viikoksi. Lisää www.jyvascaravan.fi/messut

Jyväs-Caravan Oy

Sorastajantie 6

40320 Jyväskylä

0400 407 066

www.jyvascaravan.fi

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin