On aika puristaa kättä uuden yrittäjäkumppanuuden kunniaksi toteavat Henna Uuttera (oikealla) ja Maritta Moisio.

On aika puristaa kättä uuden yrittäjäkumppanuuden kunniaksi toteavat Henna Uuttera (oikealla) ja Maritta Moisio.

Maritta löysi Hennan uudesta yrittäjien ”tinderistä”

23.11.2022

PoKo ry:n Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille – hanke on kehittänyt hakupalvelun, jolla edistetään yrittäjien välisiä kumppanuuksia. Virtain elinvoimapäällikkö Tiina Perämäen alkuperäisideasta virinnyt uusi palvelu on jo nyt osoittautunut toimivaksi, sillä sen avulla Mänttä-Vilppulaan muuttanut yrittäjä Maritta Moisio löysi kumppanikseen Henna Uutteran.

Muuton myötä myös yrityksen liiketoiminta siirtyi Marittan mukana ja hän halusi löytää tilitoimiston uudelta kotiseudultaan. Tutustuessaan paikallisiin palveluihin, Maritta törmäsi netissä YrittäjäKimppa – hakupalveluun ja täytti sinne tarvittavat tiedot. Tämän jälkeen asiat etenivät nopeasti ja kumppaniksi valikoitui Hennan omistama tilitoimisto Tiliportti omalta kylältä.

”Yritykseni Taito-Se Ky järjestää Office-ohjelmien koulutuksia ja konsultointia, mutta kirjanpitoon liittyvät asiat olen hoitanut aina tilitoimiston kautta. Ylöjärveltä Mänttään muuton myötä myös tilitoimistokumppanin vaihto tuli ajankohtaiseksi.” taustoittaa Maritta.

Samaan aikaan Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille – hanke oli avannut uuden YrittäjäKimppa – hakupalvelun yrittajatori.fi – sivustolleen. Palvelun on tarkoitus olla yrittäjien oma ”tinderi” ja saattaa heitä yhteen. Toiminnassa hyödynnetään hankkeen taustalla toimivien Virtain ja kolmen naapurikunnan elinkeinohenkilöiden sekä PoKo ry:n muodostamaa verkostoa ja asiantuntemusta konkreettisella tavalla.

Toimintaperiaate on yksinkertainen. Kun yrittäjä jättää tiedot tarpeestaan palveluun, välittyy tieto saman tien kaikille verkoston jäsenille. Verkoston asiantuntijalla saattaa olla jo heti sopiva kumppani tiedossa tai hän voi etsiä sen oman verkoston tai viestinnän kautta. Sopiva kumppani saattaa löytyä parhaimmillaan muutamassa minuutissa. Lopputulos voi olla myös, ettei kyseistä palvelua alueelta löydy.

”Palvelun avulla esimerkiksi paikallinen rakennusfirma voi löytää sähköalan yrittäjän naapurikunnasta. Kumppanuus voi olla projektikohtaista tai alku pidempiaikaiseen yhteistyöhön. Tarvittaessa palvelun kautta voi löytyä myös yritysrypäs, joka voi yhdessä tarjota riittävät resurssit esimerkiksi julkisiin kilpailutuksiin.”  avaa hankkeen projektipäällikkö Seppo Tolvanen.

”Mukavaa päästä tekemään yhteistyötä uuden yrittäjän kanssa. Hakupalvelu on minulle uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoinen keino nostaa yrittäjien tietoisuuteen kaikkea sitä osaamista, mitä seutukunnaltamme löytyy. Pätevän kumppanin voi löytää myös yllättävän läheltä.” kertoo Henna Uuttera.

Muutosvoimaa Ylä-Pirkanmaan yrittäjille on hanke, jota toteutetaan Virroilla, Ruovedellä, Juupajoella, ja Mänttä-Vilppulassa yhteistyössä kuntien elinkeinoasiantuntijoiden, yrittäjäyhdistysten ja maaseudun kehittämisyhdistys PoKo ry:n kanssa. Hanke jatkuu kesään 2023 asti ja sen toimesta tullaan järjestämään yrittäjille ajankohtaisia webinaareja, opintoretki, yrityskohtaista neuvontaa sekä käytännön tietoutta mm. rahoituksesta, osaavasta työvoimasta, omistajanvaihdoksesta. Tietous kaikesta tästä on koottu yrittajatori.fi – sivustolle, jossa voi käydä myös katsomassa mm. tallenteita jo järjestetyistä tilaisuuksista. Hankkeesta 80 % rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

« Takaisin