Maria-Teresa Vuotarin nopea nousu heti kärkeen on puhuttanut positiivisesti. Kuva: Karisamuli Korpela

Maria-Teresa Vuotari nousi heti rallisprintin eliittiin

28.3.2019

Karisamuli Korpela, teksti

Rallisprinttiin viime vuonna tosissaan tarttunut parkanolainen Maria-Teresa Vuotari on kisannut alkutalven mittaan neljä kertaa; kolmessa rallisprintissä ja yhdessä rallissa saldon ollessa kolme voittoa plus yksi kakkonen.

Rallisprintissä kausi avattiin Marttilassa Erkka Korpiahon rakentamalla radalla. Siellä ennakkoluuloton Vuotari kellotti heti luokkavoiton ja oli 2-vetoisten yleiskilpailussa 19. kaikkiaan 70 kuljettajan joukossa. Yleinen huomio heräsi heti, ja muun muassa lajia kymmenen vuotta menestyksellä harrastanut isoveli Mikael sai ylpeillä aivan asiasta. Seuraavana Maria-Teresan listalla oli vuorossa rallisprintin SM-sarjan avauskilpailu Nilsiässä. Siellä naisten suomenmestaruuksiakin haalinut Hämeenkyrön Marjo-Riitta Mansikkamäki voitti toiseksi kellottaneen Vuotarin 0,43 sekunnin marginaalilla ja kaksikko oli 2-vetoisten yleiskilpailussa peräkkäisillä sijoilla 40 ja 41. Seuraavana Maria-Teresan listalla oli kansallinen ralli Lapualla, jossa kartturina oli Maria-Teresan sulhasen, viime vuoden 2-vetoisten suomenmestari Jari-Matti Tiilikan veli Jussi-Pekka Tiilikka. Kaikki sujui mutkitta ja vauhtiakin löytyi, sillä pari voitti luokan Juniorit FIA R2 / R2B. Ryhmässä yleinen/ juniorit sijoitus oli kymmenes.

Tasapistein jatketaan.

Maria-Teresankin talvikausi päättyi rallisprintin SM-sarjan toiseen osakilpailuun Mikkelissä. Siellä hän sai kuitata Mansikkamäelle ollen tätä 1,17 sekuntia nopeampi. Luokkavoittajana parkanolainen oli 2-vetoisten yleiskilpailussa 36. ja Mansikkamäki 45. SM-pisteissä kaksikko on tasapistein luokan kärkikaksikko Mansikkamäen johdolla.

Viime vuonna SM-sarjassa kolme kisaa ajanut ja lopulta kahdeksanneksi sijoittunut Maria-Teresa Vuotari kiinnostui lajista odotetusti.

- Kun isoveli Mikael aloitti kisailun, pyörin aina varikolla muun perheen mukana, joten siitä se alkoi kehittyä. Ja mielessä kävi silloin tällöin, että josko minäkin joskus, hän kertoo.

Yhtään kiinnostusta lajiin ei vähentänyt se, että näissä ympyröissä hän tapasi myös Jari-Matin.

- Se selittää paljolti myös tuon autovalintani, hän jatkaa tarkoittaen Honda Civicin Type R -merkkiä.

Maria-Teresa oli jonkin aikaa kahden vaiheilla, lähtisikö tosissaan kisaamaan etu- vai takavetoisella. Lopulta valinta ensimmäiseen vaihtoehtoon ja Hondaan oli hänen mielestään se oikea.

- Vaakakupissa painoi tietysti myös se, että Tiilikan tiimissä löytyy merkin tietotaitoa yllin kyllin ja jotain on Vuotarinkin tiimissä opittu MR kakkosen lisäksi huollossa, hän naurahtaa.