Mannerheimin patsas

Mannerheimin patsas

Mannerheimin jalanjäljillä Seinäjoella

10.6.2015

Mannerheimin patsas

Tänä kesänä Seinäjoella on mahdollisuus kulkea marsalkka Mannerheimin saappaanjäljissä. 7. kesäkuuta alkavat erityiset Mannerheimin jalanjäljillä -opastuskierrokset. Opastus järjestetään kaikkiaan seitsemänä sunnuntaina (7.6., 14.6., 28.6., 12.7., 26.7., 9.8. ja 23.8.) klo 14 alkaen.

Noin puolentoista tunnin mittainen opastuskierros alkaa Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -museolta (Kauppakatu 17) ja kävelymatkaa keskustan alueella kertyy runsas kilometri. Opastuksen on museolle suunnitellut Teijo Lusa, joka toimii myös kierrosten vetäjänä.

Opastettu kierros painottuu siihen noin seitsemän viikon mittaiseen aikaan vuonna 1918, jolloin ylipäällikkö Mannerheimin johtama valkoisten päämaja oli Seinäjoella. Tuolloin paikkakunnan valtakunnallinen merkitys oli suurempi kuin koskaan sitä ennen tai sen jälkeen.

Seinäjoella on Mannerheimiin liittyen muutenkin mielenkiintoinen historia: paikkakunnalla on maailman ensimmäinen Mannerheim-näköispatsas ja yksi Suomen harvoista Mannerheim-näköisvahanukeista. Seinäjoella ylipäällikköä vastaan tehtiin myös murhayritys.

 

« Takaisin