”Halusimme tarjota vertaistuellisen ja helposti lähestyttävän lukukokemuksen kaikille tuoreille vanhemmille”, Majamaa ja Makkonen kirjoittavat ja kannustavat lukijoita pois suorituskeskeisestä ja vaativasta vanhemmuudesta.

”Halusimme tarjota vertaistuellisen ja helposti lähestyttävän lukukokemuksen kaikille tuoreille vanhemmille”, Majamaa ja Makkonen kirjoittavat ja kannustavat lukijoita pois suorituskeskeisestä ja vaativasta vanhemmuudesta.

Maiju Majamaan ja Nita Makkosen uutuuskirja tarttuu vauvavuoden vaiettuihin puoliin

16.8.2023

Voi vauva! Eka vuosi vanhempana ja kuinka siitä selvitään (Kirjapaja) tarjoaa vinkkejä ja vertaistukea vanhemmuuden alkutaipaleelle. Äänessä ovat tavalliset vanhemmat sekä julkisuudesta tutut henkilöt.

Moni ensi kertaa vanhemmaksi tuleva huomaa uppoavansa informaatiotulvaan.Vauvapalstoilla, somekeskusteluissa ja tuttavapiirissä vyörytetään neuvoja ja vaatimuksia vauva-arkeen. Tiedon ja tuen tarve on valtava samaan aikaan, kun vanhemmuuden rima nousee yhä korkeammalle ja oma osaaminen tuntuu jäävän vajaaksi.

Kirjassa on asiantuntijahaastatteluita ja omakohtaisia tarinoita niin Makkoselta sekä Majamaalta itseltään kuin myös vierailevilta tähdiltä. Oman tarinansa vauvavuodestaan kertovat poikkeuksellisella tavalla esimerkiksi kirjailija Anna-Leena Härkönen, muusikko Leo Stillman, taitoluisteluvalmentaja Beata Leppilampi, somevaikuttaja Natalia Salmela, sijoittaja Merja Mähkä sekä monet muut vanhemmat. Aiheet liikkuvat imetyksen haasteista vanhemmuuden vastuunjakoon sekä perhearvojen muuttumisesta seksuaaliseen haluttomuuteen ja synnytyksen jälkeiseen masennukseen.

”Halusimme tarjota vertaistuellisen ja helposti lähestyttävän lukukokemuksen kaikille tuoreille vanhemmille”, Majamaa ja Makkonen kirjoittavat ja kannustavat lukijoita pois suorituskeskeisestä ja vaativasta vanhemmuudesta. ”Toivomme, että kirjamme auttaa vanhempia tarpomaan hieman kevyemmin omien ja ulkopuolelta tulevien odotusten suossa ja suhtautumaan vanhemmuuteensa lempeämmin.”

Maiju Majamaa on toimittajataustainen copywriter. Hän on yksi Äiti aallokossa -kirjan tekijöistä (2018). Majamaan perheeseen kuuluvat puoliso ja kouluikäinen poika.

Nita Makkonen työskentelee toimittajana ja tuottajana. Hänen intohimonsa on kertoa tarinoita tavallisten ihmisten elämästä. Makkosen perheeseen kuuluvat puoliso ja kolmevuotias tytär.

« Takaisin