Mad-Croc Racingin Mäkinen ja Pöntinen kaksoisvoittoon Botniaringillä

2.6.2016

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarja käynnistyi Jurvan Botniaringillä Mad-Croc Racingin kuljettajien tahdittamana. Tuomas Pöntinen, 15, toi lauantaina Mininsä ruutulipulle ykkösenä ja samaan ylsi tiimikaveri Emma Mäkinen, 18, Minillään sunnuntain SM-lähdössä. Emma Mäkisestä tuli samalla ensimmäinen vakioautojen V1600-luokan voittoon yltänyt naiskuljettaja.

Ensimmäisen kisansa Minillä ajanut Tuomas Pöntinen hallitsi lauantain sateiset olosuhteet suvereenisesti. Pöntinen nousi lähdössä ruudusta neljä kärkeen, eikä antanut muiden enää yllättää. V1600-luokan voitto oli Pöntiselle vakioautouran ensimmäinen. SM-avaukseen kolmannesta ruudusta startannut Emma Mäkinen joutui keskeyttämään lauantain kilpailun vetoakselin katkeamiseen.

Sunnuntaina käyty viikonlopun toinen SM-lähtö oli tapahtumarikas. Tihkusateessa käynnistyneessä kisassa Tuomas Pöntinen ehti johtaa lähtöä sen puoliväliin asti kunnes kolme kierrosta ennen maalia Emma Mäkinen nousi tyylikkäällä ohituksella kolmannelta sijalta kerralla johtoon ja piti paikkansa loppuun asti. Pöntinen nousi toiseksi ja varmisti Mad-Croc Racingille komean kaksoisvoiton. SM-avausviikonlopun jälkeen Pöntinen ajaa V1600-luokan SM-pistejohdossa