Risto Riihimäki kannustaa tulevia viljelijöitä opiskeluun

Risto Riihimäki kannustaa tulevia viljelijöitä opiskeluun

Maatalousyrittäjävalmennus on koulutusta maatilan jatkajille

12.8.2021

Erityisesti sukupolven- ja omistajanvaihdosta suunnitteleville maatilan jatkajille sekä maatalousalalle aikoville suunnattu Maatalousyrittäjävalmennus alkaa jälleen Alajärvellä. Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena Järviseudun ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä 1.10.2021 – 29.4.2022 välisenä aikana. Koulutukseen sisältyy 25 lähiopetuspäivää, jotka pidetään perjantaisin ja lauantaisin noin kahden viikon välein. Näin opiskelu onnistuu myös työn ohessa, kertoo aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki.

 Maatalousyrittäjävalmennuksen aikana perehdytään maatilan toiminnan aloittamiseen, kehittämiseen sekä kannattavaan liiketoimintaan. 30 osaamispisteen laajuinen koulutus täyttää nuoren viljelijän aloitustukea sekä investointitukea koskevat koulutusvaatimukset. Nuoren viljelijän aloitustuen tarkoituksena on helpottaa maataloustuotannon aloittamista. Tukea voidaan myöntää alle 41-vuotiaalle maatilan jatkajalle, joka aloittaa tilanpidon ensimmäistä kertaa. Investointitukea voi hakea 18 vuotta täyttänyt viljelijä, joka ryhtyy elinkeinonaan harjoittamaan maataloutta. Riihimäki korostaa, että molempien tukien saamisen ehtona on riittävä maatalousalan osaaminen, johon kuuluu myös alan koulutus. Jos tilan jatkajalta puuttuu toisen asteen luonnonvara-alan koulutus, riittää vähintään 3 vuoden käytännön kokemus maataloudesta sekä 30 osaamispisteen koulutus, josta vähintään puolet on talousopintoja. Käytännön kokemusta kerryttää myös viikonloppuisin ja loma-aikoina tehdyt maatalousalan työt.

 Jos maatilan sukupolven- tai omistajanvaihdos on tulossa lähiaikoina ajankohtaiseksi, haluat kartuttaa osaamistasi maatalousyrittäjänä toimimisessa tai olet muuten kiinnostunut maatalousalasta, otathan yhteyttä ja kysy lisää Järviseudun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksesta. Tarkempaa tietoa koulutuksesta saa myös osoitteessa www.jamin.fi/aikuiskoulutus/koulutuskalenteri

« Takaisin