Hoiva-ala tutuksi-teemapäivä järjestetään keskiviikkona 12.6. klo 15-17 Ähtärissä, osoitteessa Koulutie 16, Sedu Ähtärin tiloissa.

Hoiva-ala tutuksi-teemapäivä järjestetään keskiviikkona 12.6. klo 15-17 Ähtärissä, osoitteessa Koulutie 16, Sedu Ähtärin tiloissa.

Maatalousyrittäjästä lähihoitajaksi

6.6.2019

Eija Lillstrang työskentelee Alajärven Kultakämmenessä, mikä on tehostetun palveluasumisen yksikkö.  Eijan tie lähihoitajaksi alkoi jo nuorena tyttönä, jolloin hän oli kesätöissä vanhainkodissa – kipinä alalle syttyi jo silloin.  Elämä kuljetti Eijan Alajärvelle, missä hän meni naimisiin ja aloitti pitkän työuran maatalousyrittäjänä miehensä kanssa.  Sikalan pito lopetettiin vasta elokuussa 2015 ja samoihin aikoihin Eija kuuli lähihoitajakoulutuksesta Alajärvellä.  TE-toimistossa häntä kannustettiin hakeutumaan koulutukseen ja niin hän aloitti opinnot Sedun koulutuksessa lokakuussa.

”Aluksi opiskelu tuntui haasteelliselta, koska aiemmista opinnoista oli kulunut niin kauan aikaa.  Tietokonettakaan en juuri ollut käyttänyt, mutta senkin opin opintojen ohessa”, tuumasi Eija.  Ikäjakauma luokassa oli reilut 20 vuotiaista yli 50 vuotiaisiin, minkä Eija koki kuitenkin rikkautena ja hyvänä asiana.  Erilaiset persoonallisuudet ja tavat toimia ryhmässä pohjustivat jo työelämään, missä kohtaa erilaisia ihmisiä.  ”Koulun monimuotoiset opiskelutavat ja aiheet olivat kiinnostavia sekä keskustelut ja mielipiteitten vaihdot olivat mukavia hetkiä.  Vaikka opiskelutahti oli tiivis, uuden oppiminen piristi ja palkitsi, mitään ”turhaa” ei tarvinnut opiskella”.

Eija on ollut valmistumisestaan lähtien Kultakämmenessä koko ajan töissä, pääosin Lainekodilla ja Lampikodilla.  Parhaita puolia lähihoitajan työssä Eijan mielestä on ns. helmihetket, kun saa tuotettua hyvää oloa esimerkiksi laittamalla naisasukkaalle kauniit kiharat, joita hän ihastelee.  Tai jutteluhetket vanhojen ihmisten kanssa esimerkiksi maatalouteen liittyvistä asioista, joista Eijalla itselläänkin paljon kokemusta.  Hoiva-alan teemapäivässä ke 12.6. klo 15-17 Ähtärissä tullaan tutuksi alueen sosiaali- ja terveysalan työmahdollisuuksiin ja koulutusmahdollisuuksiin. Paikalla on alan yrityksiä rekrytoimassa uusia työntekijöitä, oppisopimuskoulutettavia, sijaisia jne. Tähän mennessä ovat ilmoittautuneet Kuusiolinna Terveys Oy, Tuki- ja osaamiskeskus Eskoo, Anttulan Yökylä Oy sekä Alavuden Karoliinakoti. Lisäksi paikan päällä saat tietoa siitä, millaisia polkuja alalle on päästä töihin, esim. työvoimakoulutuksen, omaehtoisen koulutuksen tai oppisopimuksen kautta. Tilaisuus on kaikille avoin ja mahtava mahdollisuus tutustua ja tavata alan työnantajia ja koulutuksen järjestäjiä.

« Takaisin