Yvette (Mira Cibulka), Leclerc (Samuli Rantanen), Réne (Jussi Muilu) ja Mimi (Roosa Aila) vastarintaliikkeen papukaijaan piilottaman radion äärellä. Kuva: Eeva Kurssi.

Yvette (Mira Cibulka), Leclerc (Samuli Rantanen), Réne (Jussi Muilu) ja Mimi (Roosa Aila) vastarintaliikkeen papukaijaan piilottaman radion äärellä. Kuva: Eeva Kurssi.

Maanalainen armeija iskee Teatteri Lapuan näyttämöllä

10.11.2016

Maanalainen armeija iskee

Teatteri Lapuan näyttämöllä

Teatteri Lapuan lavan valtaa syyskaudella Maanalainen armeija iskee -farssi. Näytelmä perustuu suosittuun ´Allo ´Allo -tv-sarjaan ja sen keskiössä on toisen maailmansodan aikainen Rénen kahvila saksalaisten miehittämässä Ranskassa.

Kahvilan elämänmeno mullistuu, kun kahvilanpitäjä Réne sotkeutuu sekä miehittäjien että Ranskan vastarintaliikkeen kommelluksiin, eikä naisiin menevän kahvilanpitäjän rakkausrintamallakaan ole luvassa tulitaukoja. Kun kahvilassa ravaa jos jonkinlaista väkeä vaatimuksineen, takahuoneessa piilotellaan sekä englantilaisia lentäjiä että saksalaisten valloittajien suurta aarretta, mittaamattoman arvokasta muotokuvaa langenneesta madonnasta, ja itse Hitlerinkin huhutaan olevan tulossa vierailulle, ei vältytä tukalilta tilanteilta.

  • Luvassa on hulvattomia tilanteita ja hersyviä roolisuorituksia, kun Teatteri Lapuan näyttelijät heittäytyvät Maanalaisen armeijan maailmaan sata lasissa.
  • Yhtä vauhdikkaasti on näytelmää harjoiteltukin ja nauru on raikunut pitkin Vanhan Paukun kulttuurikeskuksen aluetta. Yleisölle on tarjolla päätä huimaava seikkailu Rénen kahvilassa, kertoo näytelmän ohjaaja Juulia Soidinmäki.
  • Näytelmän ensi-ilta on 11.11. Teatteri Lapuan TeatteriHiomolla täysin uusitun valo- ja äänikaluston turvin.

« Takaisin