Teuvan Rivakan Kaarihovi- tanssipaikkaa pyöritetaan talkoilla, kertoivat Mervi Hannonen, Sari Härmänmaa-Rintakomsi, Tapani Kesti ja Johanna Salo. Kuvasta puuttuu Riitta Kulmala joka joutui mehiläispuuhiin kesken haastattelun. Kuva: Masa Kojola.

Teuvan Rivakan Kaarihovi- tanssipaikkaa pyöritetaan talkoilla, kertoivat Mervi Hannonen, Sari Härmänmaa-Rintakomsi, Tapani Kesti ja Johanna Salo. Kuvasta puuttuu Riitta Kulmala joka joutui mehiläispuuhiin kesken haastattelun. Kuva: Masa Kojola.

Maakunnan upein kesälava: Teuvan Kaarihovi on ylivoimainen ykkönen

11.7.2019

Teksti ja kuva: Masa Kojola

Teuvalaiset voivat röyhistellä rintaansa, sillä pitäjästä löytyy maakunnan upein kesätanssilava Kaarihovi. Vuonna 1964 valmistunut Kalevi Ketolan suunnittelema upea tanssipyhättö on urheriluseura Rivakan omistama. Se sai heti valmistauduttuaan vastaanottaa Tokion Olympialaisissa keihäänheiton kultaa voittaneen Pauli Nevalan juhlallisuudet. Yleisöennätys on vuodelta 1971, jolloin paikkakunnalla pidettiin maatalousnäyttely. Yleisradion Lavalauantai- ohjelmaan suorassa lähetyksessä tungeksi 2 700 lipunostanutta.

Ilmoitusvastaava Riitta Kulmala ehti ensimmäisenä juttutuokioon. Hän esitteli tanssihallin 50- vuotishistoriikkia, jonka on työstänyt entinen Kaarihovi- jaoston puheenjohtaja Seppo Uppa. Teos on peräti 240 sivuinen ja siinä käsitellään upean talon synnytys alkuajoista lähtien hyvillä kuvilla ja jutuilla sekä haastatteluilla.

Kilpailijoita löytyy

Nykyinen Kaarihovijaoston puheenjohtaja Tapani Kesti selvitti, että lähin tanssittaja on Kauhajoella Aronkeidas.

-Olemme onneksi päässeet Aronkeitaan pomon Jokkeri Elevaaran kanssa yhteisymmärrykseen, ettemme järjestä yhtäaikaa tansseja. Se on hyvä sopimus, joka toimii moitteitta, kiitos siitä Jokkerille. Me järjestämme lauantaisin ja keräämme väen noin 100 kilometrin säteeltä, kesäisin tulee porukkaa myös kauempaa.

-Tanssikausi käynnistyy meillä perinteisesti toukokuun lopulla ja päättyy elokuun lopulla. Suuret juhlapyhien ajat ja opiskelijoiden valmistujaisviikonloppu ovat rauhoitettuja niin myös juhannuksen aika. Seinäjokiset saavat pitää tangonsa, me emme lyö kiilaa heidän hommiinsa.

Huippubändit tanssittavat

Tanssiva väki alkaa eläköityä ja yhä vanhempaa porukkaa käy ”kuntoilemassa” ja tanssahtelemassa, tietävät juttutuokioon osallistuneet keittiöpäällikkö Mervi Hannonen, viihtyvyydestä vastaava Sari Härmänmaa-Rintakomsi, sihteeri Johanna Salo, Tapani Kesti ja Riitta Kulmala.

-Nuoria kaivataan lisää, mutta heille ei riitä tavallinen tanssimusiikki, vaan rokkia pitäis tulla ämyreistä. Kokeilimme nuorten tansseja, mutta emme saanet heitä liikkeelle, joten kokeilu ei kannattanut totesi viisikko.

-Ainoastaan suomalaiset huippuorkesterit ja hyvä kakkosbändi saavat tanssivan väen liikkeelle. He osaavat hinnoitella itsensä, sillä ykköspoppoon hinta liikkuu neljästä tuhannesta jopa kymppitonniin.

Finlanders ja muita kovia

Kaarihovin loppukesän viihdyttäjät ovat kotimaista huippua. Tanssikansaa liikuttavat: La. 20.7 Sinitaivas ja Jarno Itkonen & Pientä Unelmaa, La. 27.7 Tomi Markkola & Fernet ja Harri Nuutinen & Tanssin Taika, La. 3.8 Finlanders ja Lemmenlautta, La. 10.8 Kaija Lustila ja Pauli Koivula & Himmiät Tähäret, La. 17.8 Saija Tuupanen & eXmiehet ja Yötaivas, La. 24.8 Teemu Roivainen & Energia ja Köpi Koski & Projekti sekä päättäjäisissä lauantaina 31.8 esiintyvät Yölintu ja J Eskelinen & Onnenkulkurit.

Tanssiva väki antaa järjestäjien mukaan Kaarihoville täyden kympin ja erityiskehut on saanut parketti, jossa jalka luistaa. Yleisöä palvelee A- oikeudet omaava ravitola sekä kahviogrilli. Anniskelupuolella on karaoke.

Yhteystiedot: Heikkurintie 2, 64700 TEUVA. Puh: 050-581 4600 tai Tapani Kesti 050-512 1144. Kaarihovi sijaitsee luonnonkauniilla joenrantatontilla Etelä-Pohjanmaalla Kantatie kuusseiskan varrella, Teuva-Jurva teiden risteyksessä.

« Takaisin