Kurikan liepeillä olevan Lusan Hallin tanssisalissa on upea hirsinen tupkkasalonki, joka ei enää ole käytössä, koska laki kieltää tupakoinnin sisätiloissa. Paikallisen maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja ja orkestereiden hommaaja Tapio Koski-Säntti totesi, että    intiimi paikka on nykyään rakastavaisten suosiossa. Kuva: Masa Kojola.

Kurikan liepeillä olevan Lusan Hallin tanssisalissa on upea hirsinen tupkkasalonki, joka ei enää ole käytössä, koska laki kieltää tupakoinnin sisätiloissa. Paikallisen maa- ja kotitalousseuran puheenjohtaja ja orkestereiden hommaaja Tapio Koski-Säntti totesi, että intiimi paikka on nykyään rakastavaisten suosiossa. Kuva: Masa Kojola.

Lusan Halli on kylän maa- ja kotitalous-seuran rahasampo

8.8.2019

50-vuotistanssit olivat äskettäin

Teksti ja kuvat: Masa Kojola

Kurikan Lusankylän maa- ja kotitalous-seuran omistama Lusan Halli on kyläläisten kökkätyöllä ylläpitämä kesätanssipaikka. Tyylikäs tanssipaviljonki on houkutellut maakunnan väkeä sisuksiinsa jo 50 vuotta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja ja bändien hommaaja Tapio Koski-Säntti.

Ahkerat lusalaiset kutsuttiin äskettäin tyylikkään kuusikulmaisen katon alle puolisataavuotisen talon juhliin. Kökkäväelle tarjottiin hyvää ruokaa ja juomaa. Ohjelmassa oli myös tanssia ja karaokea. Tapio luetteli juhlallisuuksia.

-Meillä on viranomaisten lupa ottaa katon alle 1400 asiakasta, mutta eihän nykyaikana sellaisisista luvuista voi kun haaveilla. Toista se oli ennen, hyvinä aikoina.

-1970 luvun alun vilskeissä talo oli täynnä, kun esiintyjinä olivat valtakunnan huppuorkesterit. Nyt kiitellään kun lipun ostaa viitisensataa asiakasta ja paikalla on oltava kaksi orkesteria, joista yhkkönen on maankuulu bändi ja toinen maakunnan oma kuuluisuus. Illan aikana pitää ämyreistä tulla perustanssimusiikkia tanssin taitajille, sekä nuorille oman tyylistä musaa.
 

Perjantaisin tanssitaan

Lusan Halli on keskittänyt huvi-ilmoitukset Ykköset- lehteen, joka Tapion mukaan palvelee hyvin ja edullisesti tanssiväkeä sekä järjestäjiä laajalla alueella.

-Järjestamme perjantaitansseja toukokuun lopusta elokuun loppuun. Tanssiväki on 20 – 60- vuotiaita, naiset vetävät pidemmän korren määrissä. Tangomarkkinoiden aika on rauhoitettu. Tanssisalin lattiapintaa on 600 neliöä ja palveluina ovat savuton kahvio, A- oikeudet sekä tietysti wc:t. Vaunuilijoille ja asuntoautoilijoille on tarjolla maksulliset vessat, suihkut sekä sähköt aivan komean talon pihapiirissä.

Loppukesän tanssit

Lusan Hallin loppukesän orkesterit ja solistit ovat erittäin suosittuja tanssittajia. Perjantaina 9.8 esiintymislavalla ovat Antti Ahopelto & Etiketti sekä Helminauha. Seuraavana perjantaina 16.9 vuorossa ovat Jarno Kokko &Tenho sekä Juhamatti ja Rosalie. Pe. 23.8 musisoivat Hurma, Jyrki Nurminen & Sävel. Viikon päästä 30.8 yleisön hurmaavat Charles Plogman & Rosette ja Reeta Saranpää & Lumo. Kesän päättäjäistansseissa perjantaina 6.9 esiintyvät Teemu Roivainen & Energia sekä Esser Beat.

 Yhteystiedot:
Tanssikeskus Lusan Halli,
Mäntyläntie 14,
61300 KURIKKA.
Puh: 06-453 7881, 040-506 3425.
www.lusanhalli.com.

« Takaisin