Mikko "Peltsi" Peltola.

Mikko "Peltsi" Peltola.

Luonto lainassa lähikirjastoissa

25.1.2023

Seinäjoen lähikirjastoissa vietetään luontoaiheisia tapahtumapäiviä helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. ”Luonto lainassa lähikirjastoissa” –päivissä on monenlaista ohjelmaa kaikenikäisille. Tapahtumapäivät ovat lauantaina 4.2. Nurmon ja Peräseinäjoen kirjastoissa sekä sunnuntaina 5.2. Ylistaron ja Kyrkkärin kirjastoissa.

Tapahtumien pääesiintyjänä on joka kirjastossa Mikko ”Peltsi” Peltola. Mikko Peltola on monipuolinen juontaja ja toimittaja, joka on esiintynyt sekä radiossa että televisiossa. Peltsi on innokas erä- ja kalamies. Hän on kirjoittanut kalastuskirjoja sekä tehnyt mm. ”Peltsin toinen luonto” –televisiosarjaa. Kirjastoissa hän kertoo omista luontokokemuksistaan ja myös televisio-ohjelmien tekemisestä.

Lähikirjastojen tapahtumapäivissä on luontoaiheista ohjelmaa myös lapsille. Nurmon ja Peräseinäjoen kirjastoissa esitetään Lakeuden Etapin nukketeatteri ”Jätejengi kadonneen jäljillä”. Ylistaroon ja Kyrkkärille Kruuvaus tuo luonnosta huolehtimisesta kertovan esityksen ”Mieletön mystinen mysteerihysteeri”. Kussakin kirjastossa on lisäksi omaan tapahtumaan räätälöityä muuta ohjelmaa, esim. tietokilpailuja, työpajoja ja luontoon ja ympäristöön liittyviä esittelyjä.

Luonto lainassa lähikirjastoissa –tapahtumat ovat osa Aluehallintoviraston rahoittamaa Lähikset tutummaksi –hanketta, jonka tavoitteena on tuoda alueen asukkaille laadukasta tapahtumatoimintaa ja houkutella osallistujia tutustumaan kirjastoihin myös muualta kuin lähikirjastojen alueilta. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Kunkin kirjaston tarkempi tapahtumaohjelma löytyy mm. kirjaston nettisivulta, Etelä-Pohjanmaan tapahtumakalenterista ja somesta.  

« Takaisin