Potrerissa sekä mennyttä, että nykyistä aikaa.  Vasemmalta Närpiön liikkeen vastaava Jimmy Ratus, kauppias Juji Loukko, taustalla alan konkari Kurt Råstu, toinen konkari

Potrerissa sekä mennyttä, että nykyistä aikaa. Vasemmalta Närpiön liikkeen vastaava Jimmy Ratus, kauppias Juji Loukko, taustalla alan konkari Kurt Råstu, toinen konkari

Loukolle tuhat neliötä myymälätilaa Närpiöön

14.3.2019

Karisamuli Korpela, teksti ja kuvat

Kauhajokelainen vilja- ja konealan liike J & J Loukko Oy on toiminut aiemmin Hannu Loukko OY:n nimellä myös Närpiössä jo vuodesta 1992. Lähinnä maatalous- ja viljakauppaa ja siihen liittyvää oheiskauppaa tehneenä lähes kolmen vuosikymmenen aikana on solmittu tuon rannikkokaupungin ja sen lähiseutujen viljelijöiden kanssa hyviä suhteita, jotka nyt konkretisoituivat isomman myymälän avajaisiin. Myymälätilat ovat olleet autokaupan käytössä, mutta järkevillä muutoksilla ne on saatu Loukko.comin käyttöön. Tavaravalikoima on lähestulkoon sama, kuin yhtiön pääliikkeessä Kauhajoella, joka sekin muutettiin uusiin, omiin tiloihin vasta viime syksynä. Kauppiasveljesten, Juji ja Juuso Loukon mukaan laajennetut liiketilat on Närpiössä ainakin toistaiseksi vuokrattuna.

Liikkeen fyysinen paikka (Nixvägen 28) on mitä mainioin, sillä Vaasasta ja Porin suunnalta tuleva liikenne Närpiön keskustaan kulkee pääasiassa aivan viereisen pääväylän kautta ja samoin esimerkiksi muualta Suupohjasta Teuvan Perälän kautta tuleva.

- Nämä seikat painoivat paljon, kun lähdimme tekemään muuttoa rautatieaseman varastomyymälästä, kertoo Juuso Loukko avajaisissa lisäten, että viljan vastaanottotoiminnat jatkuvat edelleen rautatieasemalla totuttuun tapaan.  

- Täällä Nixvägenillä tavarasortimentti on oikeastaan sama, kuin pääliikkeessä Kauhajoen Moottoritiellä. Tuotenimistä IKH -valikoima on isompi kuin Kauhajoella, mutta toisaalta vapaa-ajan ja motokilpailijoiden asusteosasto on pienempi päällikkeeseen verrattuna, kertoo Juji Loukko.

Närpiöön avatun J&J loukko Oy:n toimipisteen vastaavana on suvultaan kauhajokelaistaustat omaava teuvalaissyntyinen Jimmy Ratus.

- Nykyisenä närpiöläisenä olen tullut tutuksi paikallisille ja he minulle. Asiointikieli on joko rannikon murteinen ruotsi tai suomi ja hyvin me olemme tulleet juttuun asiakaskunnan kanssa, hän kertoo.

Ratuksen yhtenä työtoverina on lähinnä viljapuolen hoitava Ralf Latvala, jonka työhistoria alkoi Loukolla jo vuonna 1993.

- Itse asiassa tulin alalle jo vuonna 1984 silloisen Osuusliike EKA:n palvelukseen, hän mainitsi. 

Avajaisissa oli myös Kurt Råstu, leppoisa eläkeläinen, joka tuli taloon yrityskaupan myötä myös viljakaupan puolelle vuonna 1992.

 - Teimme silloin Hannun kanssa paljon kauppaa. Se oli firman läpimurron aikaa rannikollakin ja onhan se hienoa, että  pojat jatkavat suvun kauppiasperinnettä, Råstu myhäilee.

« Takaisin