Riku Lauhaluoma hakee Loukko.comin kautta aikain ensimmäisenä stipendiaattina mestaruutta luokassa 14-16 -vuotiaat.

Riku Lauhaluoma hakee Loukko.comin kautta aikain ensimmäisenä stipendiaattina mestaruutta luokassa 14-16 -vuotiaat.

Loukko.com Academyn ensimmäinen kuljettaja on Riku Lauhaluoma

27.11.2019

Teksti ja kuvat: Karisamuli Korpela

Kauhajokelainen Team Loukko lähtee moottorikelkkojen snowcross -kauteen hiukan uudella konseptilla. Tallipäällikkö Juji Loukon mielestä tiimissä on pysytty kehityksessä mukana ja realistisesti menestystä on odotettavissa aiempien vuosien lailla. Tiimin kuljettajien tuleva panos kiinnostaa esimerkiksi siinä, että pystyykö viime kaudella suomenmestaruuden napannut Mikko Osmo jatkamaan menestystarinaansa. Tiimissä ja taustajoukoissa ollaan sitä mieltä, että pystyy!

Kuinka sitten Juuso Loukon ja naiskuljettajien ykkösnimen Veera Virtasen panos sekä junioreissa 11-14 vuotiaisiin nousseiden Veeti Loukon ja Emil Hertenin, kokeneen Harri Kolehmaisen sekä Loukko.com Academyn ensimmäisen stipendiaatin, junioreissa 14-16 vuotiaat kisaavan Riku Lauhaluoman panokset.

Jo kolmannessa polvessa                                                       

Isoisänsä Hannun ja isänsä Tonin lailla moottoriurheiluperinnettä kolmannessa polvessa jatkavan Rikun mukanaolo on suvussa hieno jatkumo ja verenperintönä myös häneltä on odotettavissa Juji Loukon mainitsemaa menestystä.
- Hienoltahan tuo stipendi tuntuu. On kunnia päästä sen suojiin ensimmäisenä, toteaa Riku, joka jatkaa perheessä yksin snowcrossia.
- Jimi-veli, joka ajoi viime kauden 11-14-vuotiaissa, on siirtynyt jääkiekon puolelle ja satsaa nyt siihen, hän jatkaa.

Rikun mukaan tilanne on uusi, sillä aiemmin taustalla ei ole ollut vastaavan kokoista organisaatiota huoltoineen kaikkineen.

Luotettava Lynx 600RS
- Kaikki kuljettajamme ajavat Lynx 600 RS -malleilla, mutta Mikon, Juuson ja Harrin kelkat ovat täysiä Open-malleja  ja  Veeran, Veetin, Emilin sekä Rikun Open-malleja, joiden suorituskykyä on kuristettu tehtaan ohjelmalli ja rajoittajilla, luettelee tallipäällikkö.

Team Loukko on myös solminut yhteistyön Toni Lauhaluoman ja Mikko Lehtisen luotsaaman Provion OY:n kanssa.  Jälkimainitun yhtiön iso rekka on tiimin käytössä koko kilpailukauden ja sillä ajetaankin tuhansia kilometrejä kotimaassa ja naapurimaissa. Käytännössä Team Loukon koko kelkkakalusto siirtyy nyt siis kilpailuihin ja pr-tilaisuuksiin tällä yhdistelmällä ja samalla se on huoltotilana sekä kalustolle että tiimin kuljettajille ja muulle henkilöstölle.

Näkyvyyttä lisää

- Rekka tuo uutta näkyvyyttä sekä tiimille että Provionille, uskoo Juji Loukko lisäten, että varikoilla yhdistelmä on varmaan monien kiinnostuksen kohde jo sinällään.

- Tuo auto on Volvon amerikanmalli eli jenkkivolvo, kertoo Toni Lauhaluoma puoliperävaunullisesta, jota kutsutaan Motorhomeksi.  

Snowcrossin SM-sarja alkaa Paljakassa 18-19. tammikuuta 2020. Seuraavana vuorossa on Parikkala helmikuun 1-2. päivinä, sitten Tornio helmikuun 15-16. päivinä ja lopuksi Kuopio maaliskuun 20-21. päivinä.
Mutta nämä ovat vasta murto-osa talven kisoista ja yleensä tapahtumista meillä ja muualla.

« Takaisin