Uusi Lexus LC 500h on Multi Stage Hybrid System hybridiauto, joka tarjoaa urheilullisen ja tarkasti aistittavan ajoelämyksen.

Uusi Lexus LC 500h on Multi Stage Hybrid System hybridiauto, joka tarjoaa urheilullisen ja tarkasti aistittavan ajoelämyksen.

Lexus tarjoaa uuden luxusluokan urheilucoupén

11.10.2017

Uusi Lexus LC 500h on Multi Stage Hybrid System hybridiauto, joka tarjoaa urheilullisen ja tarkasti aistittavan ajoelämyksen.

Teksti ja kuva: Jussi Mustikkamaa

Lexus astuu uudella LC500-mallillaan täysin uuteen luokkaan. Muotoilustaan jo merkittävää tunnustusta saanutta urheilucoupéta vauhdittaa edistyksellinen hybriditekniikka tai vaihtoehtoisesti huipputehokas V8. Uutuus oli nähtävillä Lexus Vaasassa lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna.

- Tämä on tällä hetkellä ainoa maahantuojan auto, ja tämä oli meillä nyt lainassa, Lexus Vaasan Niko Puska kertoo.

Lokakuun alussa Suomeen oli tilattu neljä Lexus LC500-autoa eli kovin usein tämä uusi urheilullinen auto ei tien päällä vastaan tule.

- Liikenteessä näitä on kaksi eli hyvin harvinainen auto on kyseessä, Puska toteaa.

Lexus LC500:n V6 koneella varustettu hybridiversio tai pelkästään bensakoneella varustettu V8-malli antaa ajajalleen urheilullisen ajonautinnon. Niko Puska haluisi nähdä pohjalaismaakunnissa ainakin yhden LC500:n liikenteessä.

- Varmasti löytyy niitä, jotka haluavat erottua tämän kaltaisella autolla massasta.

Tosin ulkoa ja sisältä houkuttelevan auton hinta, joka on alkaen 129 000 eurosta aina tuonne 150 000 euroon saakka, saattaa tulla esteeksi monelle kuluttajalle. Vastaavan tason kilpailevien merkkien hintatasossa Lexus LC500 on kuitenkin varteenotettava vaihtoehto täysverisen urheilucoupén ostajalle.

Nautinnollinen koeajo

Mustasaarelainen Mika Mäkisalo kävi koeajamassa Lexus LC500h:n Lexus Vaasassa.

- Onhan tuo aivan uskomaton kokemus, Mäkisalo toteaa hymyssä suin heti auton ratista nousun jälkeen.

Mika Mäkisalolla on kokemusta erilaisilla urheiluautoilla ajamisesta, niin Porschella, Ferrarilla, Lamborghinilla kuin Teslalla.

- Lexus LC500 on uskomaton auto, siinä on samassa autossa perheauto ja täysiverinen supersportti, Mika Mäkisalo hehkuttaa.

Erityisesti Lexus on ajossa miellyttävä verrattuna moniin muihin urheiluautoihin, koska sillä pystyy ajamaan rauhallista kaupunkiajoa. Pellin alla piilee kuitenkin sellainen tehopakkaus, että hetkessä auto muuttuu kiltistä perheautosta kilpakenttien kiitäjäksi.

- Jos puhutaan supersporteista, niin tässä saa autolle tällä hinnalla todella paljon vastinetta, Mäkisalo kehuu.

Erittäin kaunis, ylellisen urheilullinen Lexus LC sai maaliskuussa Geneven autonäyttelyn yhteydessä arvostetun Production Car Design of the Year -palkinnon. Ja sitä Lexus LC500 toden teolla onkin, auto on päältä kuin karkki ja sisältä tyylikkään sekä tasokkaan sisustuksen omaava taideteos.

LC 500h:n maksimiteho on 260 kW (354 hv) ja sen yhdistetyn ajon kulutus on 6,4 l/100km. Urheiluautoperinteitä kunnioittavaa tekniikkaa ja vielä raaempaa suorituskykyä edustaa LC 500 -mallin huippunykyaikainen 5 litran V8-moottori, joka tuottaa 351 kW (477 hv).

« Takaisin