Lemmikit ovat tukeneet omistajiaan korona-aikana

13.8.2020

Agria Eläinvakuutus teki kyselyn selvittääkseen miten lemmikit ovat auttaneet lemmikinomistajia korona-aikana. Kyselyyn vastasi lähes 1000 suomalaista lemmikinomistajaa ja selvisi, että lemmikit ovat ennen kaikkea pitäneet seuraa, piristäneet ja parantaneet omistajiensa henkistä hyvinvointia.

Agria Eläinvakuutuksen teettämään kyselyyn vastasi lähes 1000 suomalaista lemmikinomistajaa, joista noin 50% omistaa koiran ja 40% kissan. Muita lemmikkejä oli noin 10%:lla vastaajista, muun muassa hevosia, kaneja ja jyrsijöitä. Mukaan mahtui myös muutamia erikoisempia lemmikkejä kuten kesyrotta, kilpikonna ja käärme.

Lemmikit ovat pitäneet seuraa

Lemmikit ovat ennen kaikkea pitäneet omistajilleen seuraa ja vähentäneet yksinäisyyden tunnetta. Korona-aikana on pitänyt välttää muiden ihmisten tapaamista ja joillekin lemmikki on ollut ainoa seuralainen kotona. Vastanneista 86% kertoi lemmikin pitäneen seuraa korona-aikana.

”Kissojen ja kesyrottien rapsuttelu on auttanut muistamaan, mitä kaikkea hyvää elämässä on ja vähentänyt yksinäisyyden tunnetta.”

”Kissani ovat olleet päivittäinen seurani, poistaen ahdistuksen ja yksinäisyyden kehräämällä sylissäni päivät ja yöt.”

”Kani oli minulle suuri tuki, kun olin yksin kotona karanteenissa.”

”Seuraa ja syy lähteä ulos! Koiran kanssa ei milloinkaan tule yksinäinen olo.”

Sekä piristäneet ja viihdyttäneet

Lemmikit tuovat iloa omistajilleen – ja ovat erityisesti tuoneet iloa koronakevään aikana. Vastanneista 82% koki, että oma lemmikki on tuonut piristystä päiviin ja 74% vastasi, että lemmikki on viihdyttänyt.

”Karanteeni olisi ollut tuskaa, jos ei näitä hännänheiluttaja olisi. Kun tulee töistä kotiin väsyneenä epidemia-asemalta, on joku aina iloisena vastassa.”

”Kissani on tuonut elämääni merkityksellisyyttä, välittämistä ja naurua. Asun yksin ja ilman kissaani olisin miettinyt, onko minulla ylipäätään mitään merkitystä. Nyt tiedän olevani tärkeä ainakin kissalleni.”

« Takaisin