Lemmetti sarjajohtajana Mynämäelle

13.9.2023

 

Rallisprintistä SM-kultaa kaudella 2017 ajanut ja seuraavana vuotena rallisprintin hopeaa kuitannut Mika Lemmetti päästelee nyt rallirintamalla parasta kauttaan. Laihialainen lähtee F-cupin kaksivetoisten autojen nuottiluokan sarjajohtajana Mynämäen ympäristössä tulevana lauantaina kurvailtavaan Rantaralliin. 

 Lemmetin kuluva kausi lähti matkaan joustavasti. F-cupin kauden ensimmäisestä osakilpailusta Tuuri -rallista irtosi kakkostila. Toisesta osakilpailusta Ilomantsista laihialainen haki voiton. Kesäkauden avauksen neljäs tila Mäntsälän-rallissa oli työvoitto Lemmetille ja kartturin pestin hoitavalle Sami Niemelälle.

 -Mäntsälään lähdettiin huonosti valmistautuneena. Auton moottoriin tuli ongelmia, joita korjatessa meni Mäntsälää edeltävä viikko. Väsyneenä ja ilman kesäkauden testejä Mäntsälän neljäs sija oli se mihin pystyimme, Lemmetti kirkasti.

 Nyt loppukesältä laihialaisparilla on alla mukava määrä kisakilometrejä Jyväskylän MM-rallin yhteydestä ajetusta Vetomies kilpailusta alkaen.

 -Ennen Vetomiehen viimeistä pätkää olimme toisena. Viimeisellä pätkällä särkyi auton kardaani. Köröttelimme maaliin ja keskeytimme kisan neljänneltä sijalta. 

-Nyt parin viikon aikana ajoin rallisprintit Ylistarossa ja Ikaalisissa, jossa vedettiin Samin (Niemelä) kanssa nuotista. Molemmista sprinteistä tuli kaksivetoisten voitto. Vetomies kisan jäljiltä auton alusta on laitettu kuntoon ja muutenkin auto toimii hienosti, sanoi BMW 325i -rallipirssiä käskevä Lemmetti.

 

Voitto tähtäimessä

 Sarjajohtajana kauden neljänteen osakilpailuun Mynämäelle lähtevä Lemmetti tietää, että tulevassa kahinassa pitää pään pysyä kylmänä.

 -Vauhti on F-cupissa ihan älytöntä. Pitää vetää koko ajan ihan täysillä, mutta hullutteluun ei kuitenkaan ole varaa. Pisteitä pitää kerätä, koska kaikkien osakilpailujen pisteet lasketaan loppupisteisiin. 

-Tähtäimessä on voitto, mutta jos joku Joonas Lindroos lähtee oikein rajusti, niin antaa mennä. Jos Lindroos karkaa, minun on ajettava lähinnä Hellströmiä ja muita vastaan, Lemmetti laskee.

 Rallisprinttien mitalivuosien jälkeen Lemmetti on keskittynyt ralleihin, mutta mainosalan ammattilaisena mies on ehtinyt ajamaan ralleja vain harvakseltaan. Ennen tätä kautta laihialainen on voittanut yhden F-cupin osakilpailun ja ollut Vetomies-kisan toinen. Yksittäisiä hyviä sijoituksia napsahtanut mm. Pohjanmaa Ralleista.

 -Pienellä porukalla olen yleensä ollut matkassa. Kun Sami on nyt vakiokartturina, on auton tekniikan kanssa helpompi touhuta. Automekaanikkona hän taitaa tuon teknisen puolen. Kisareissullakin Samin ammattitaidosta on paljon apua, kiittelee Lemmetti.

 Tulevana lauantaina illansuussa tiedetään jatkavatko Lemmetti ja Niemelä F-cupin piikkipaikalla kauden viimeiseen, Orimattilassa ajettavaan osakilpailuun.

 

​​​​Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin