Satu Haapamäki ottaa kiertoilmauunista kaksi kakkupohjaa. Uuniin sopii keralla paistumaan neljä isoa kakkupohjaa.

Satu Haapamäki ottaa kiertoilmauunista kaksi kakkupohjaa. Uuniin sopii keralla paistumaan neljä isoa kakkupohjaa.

Muumikakku on yksi lasten synttäreille valmistettu hahmokakku.

Muumikakku on yksi lasten synttäreille valmistettu hahmokakku.

Leipomo Satupulla aloitti Peräseinäjoen Haapaluomalla

2.6.2016

Satu Haapamäki ottaa kiertoilmauunista kaksi kakkupohjaa. Uuniin sopii keralla paistumaan neljä isoa kakkupohjaa.

Taisto Järvinen

Leipomoalan yritystä on Peräseinäjoelle kaivattu siitä lähtien, kun alalla toiminut yrittäjä lopetti leipomisen. Tilanteeseen tuli korjaus toukokuun alussa, kun kondiittori Satu Haapamäki aloitti leipomoyrittäjänä Peräseinäjoen Haapaluomalla.

Satu Haapamäki sanoo alan yrittäjyyden olleen mielessä jo useaan otteeseen. Yrittäjyyden vapaus ja vastuu ovat hänen ajatusmaailmaansa sopiva, mielenkiintoinen yhdistelmä. Tilaisuuden avauduttua oli näin ollen aika muuttaa suunnitelmat käytännön toimiksi.

  • Yrittäjyys on todellakin ollut takaraivossa. Kun aikaisempi työnantajani lopetti, olin jo lähes valmis aloittamaan. Suunnitelmia oli myös käytyäni yrittäjäkurssin vajaat neljä vuotta sitten. Äitiysloman jälkeen katselin työpaikkaa, mutta työt olisivat olleet liian kaukana. Niinpä tein päätökseni yrittäjyydestä.

  • Suunnittelin leipomoa kotiin, mutta isäntä ehdotti paikaksi vapaana olleita Haapaluoman entisen postin tiloja. Remontin jälkeen tähän saatiin ihan toimivat pienleipomon tilat. Samassa kiinteistössä toimii kauppa, joten yritykset tukevat toisiaan. Leipomon yhteydessä toimivat myös pienimuotoiset kahviopalvelut.

  • Aloitin ensin hieman tunnustellen ja laitteita testaillen. Nyt tuntuu hyvältä, kun asiakkaita on kivasti. Peräseinäjoen S-Market on asiakkaani, ja on yllättänyt myönteisesti tilausten määrillä. Myös äitienpäivä- ja valmistujaisjuhlat ovat työllistäneet oikein hyvin, Satu Haapamäki kiteyttää.

Leipomotuotteita

asiakaslähtöisesti

Kysymykseen yrityksensä leipomotuotteista, Satu Haapamäki vastaa, että hänen uunista tulee sitä, mitä maaseudun asiakkaat tarvitsevat. Pikkupitsoja on Satupullan leipomosta tilattu.

  • Kahvileivillä eri muodoissaan on paras menekki. Täytekakut ovat tietyssä määrin sesonkituote, mutta nyt keväällä niillä nimenomaan on sesonki. Leivon ja myyn leipomon tiskiltä myös voileipäkakkuja, lähinnä tilauksesta. Päivittäisiä tuotteita ovat sämpylät sekä hiivaleivät ja omaan juureen leivotut ruisleivät.

  • Ydinasia leipomisessa on hyvät raaka-aineet. Käytän voita kaikkeen leivontaan ja munkkitaikinaan menee paljon kananmunia.

  • Täytekakkujen tekemisessä tärkeää on hyvä pohja, hyvät hillot ja riittävä kosteus. Kuivakakut ovat sitten erijuttu. Täytekakuista on monia malleja mm. hahmokakkuja ja lastenkutsuille tehtäviä kakkuja, joissa vain mielikuvitus on rajana.

Useiden leipomotuotteiden reseptit ovat Satun itsensä kehittämiä. Palaute leipomotuotteista on hyvää, kuten nopeasti kasvanut asiakaskunta viestii. Leipomotuotteiden tuoreus on taattu, kun tuotteet menevät kauppaan uunilämpiminä ja leipomosta myytäviä ei tarvitse muovipusseihin sulloa.

  • Käytännön työtä tämä on ja työn oppii tekemällä sitä. Töihin tulen aamulla kello kolmen ja neljän välillä ja sekin sopii minulle ihan hyvin, Satu sanoo.

 

Yhteystiedot:

Satupulla T:mi

Haapaluomantie 337

Peräseinäjoki

040 575 5479

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin