Raimo Niemen ja Luka Nurmen yhteistyö on kantanut jo paljon hedelmää aina Amerikan maata myöden. Nyt kategorian on laajennettu myös Legends -luokkaan jäällä, asfaltilla ja soralla.

Raimo Niemen ja Luka Nurmen yhteistyö on kantanut jo paljon hedelmää aina Amerikan maata myöden. Nyt kategorian on laajennettu myös Legends -luokkaan jäällä, asfaltilla ja soralla.

Legens sorasarja rantautuu lauantaina Kauhajoelle

17.8.2022

Karisamuli Korpela, teksti ja kuva

Legends -autojen kilpailuja on maassamme totuttu näkemään lajin aloitellessa pääasiassa asfaltilla, mutta nyt sitä kisataan jo jääradan SM-kilpailuissa omana luokkanaan ja kokonaisena sarjana myös sorapohjilla eli ns. speedwayradoilla. Legends Sorasarjan 2022 osakilpailuista Seinäjoen sarja-avauksen jälkeen kisataan seuraavaksi Kauhajoen Sotkan Moottoriurheilualueen maaradalla todella perinnerikkaan ja vuosikymmenten mittaan myös isojen kv-kilpailujen isäntänä tunnetun Kauhajoen Moottorikerho ry:n isännyydessä sarjan toinen osakilpailu ensi lauantaina. Kilpailussa käytettävä rata on tullut tutuksi jo joillekin legends-kuljettajillekin taannoin järjestetyssä harjoitusillassa.  Silloin rata sai paikalle kuljettajilta ja huolloiltaan kiitosta vähintäänkin tarpeeksi, ja yleinen henki oli se, että pianhan tänne päästään oikein tositoimiin.

Leipurit asialla

Sarjan taustalta löytyy Legends Cars Finland ry, jonka puheenjohtajana toimii seinäjokelainen Juha Nisula, lajin konkareita myös kilpailuhaalareissa täällä Suomessa ja vähän ulkonakin. Kauhajoen osakilpailun onnistumisesta ottaa oman vastuunsa myös Raimo Niemi, joka tunnetaan asfalttisarjoja kiertävänä Porsche-kuljettajana ja muun muassa alkuperäisenä ideoijana, toimeenpanijana ja tukihahmona kyseisen ratasarjan Junior Academyssa. Viimeaikaisista aktiiveistaan lienee merkittävimpänä toiminta nuoren ratakuljettaja Luka Nurmen taustajoukoissa. Nurmi on myös yksi kyseisen sorasarjan voittajakandinaateista ja hän odottaakin innolla annettua mahdollisuutta voittaa Sotkan ovaalikuninkuus ja samalla koko Legends sorasarja.                                                                                                                                                                                    Monet aikalaiset muistavat Nisulasta ja Niemestä sen, että kummankin vanhemmat toimivat aikoinaan leipomoyrittäjinä Kauhajoella sillä erolla, että Aromuksen patsaan kellaritiloissa Nisulan Keskusleipomossa valmistettiin päivittäistuotteita ja Männikössä sijaitsevassa Niemen Leipomossa korppuja.

« Takaisin