: Lähtöruudukkoon asettuva Johan Ahokas tarjoaa tulevana lauantaina Botniaringillä koeajomahdollisuuden Suomen ratojen suosituimmalla kilpa-autolla, Legendsillä.

: Lähtöruudukkoon asettuva Johan Ahokas tarjoaa tulevana lauantaina Botniaringillä koeajomahdollisuuden Suomen ratojen suosituimmalla kilpa-autolla, Legendsillä.

Legendsien koeajopäivä lauantaina Botniaringillä, Johan Ahokas on mukana monella rintamalla

15.7.2015

: Lähtöruudukkoon asettuva Johan Ahokas tarjoaa tulevana lauantaina Botniaringillä koeajomahdollisuuden Suomen ratojen suosituimmalla kilpa-autolla, Legendsillä.

Legends Trophy -sarjan hallitseva mestari, vaasalainen Johan Ahokas, touhuaa monelle rintamalla. Ahokkaan yritys APR Competition Oy tuo maahan Legends kilpa-autot ja varaosat. Radoilla Ahokas puolustaa tällä kaudella mestarin titteliään Legendsien kotimaan Trophy -sarjassa. Lisäksi vaasalainen kilpailee Legendsien Baltian ja Ruotsin mestaruussarjoissa.

  Tulevana lauantaina Ahokas järjestää Jurvan Botniaringillä Legends-autojen koeajotilaisuuden, jossa kuka tahansa pääsee tyypittämään Suomen ratojen suosituimman kilpalaitteen ominaisuudet.

  -Päätimme järjestään koeajotilaisuuden nyt keskellä kilpailukautta. Näin luokasta kiinnostuvat voisivat aloittaa kilpailemisen vaikka jo tällä kaudella. Ensi vuosi olisi sitten helpompi aloittaa Legends-luokassa muutaman startin kokeneempana, Ahokas valaisee.

  Myös pohjoismaiden ja Baltian maiden Legendsien maahantuonnista vastaava Ahokas on huomioinut Legends-luokan reippaan kilpailijamäärän kasvun Baltian maissa ja Ruotsissa.

  -Ruotsissa luokka oli välillä kuivumassa kokoon, mutta nyt siellä on jo reilut 20 kilpailijaa. Baltiassa on kymmeniä autoja ja siellä kilpailijoiden määrä kasvaa kovalla kohinalla. Suomalaisten on helppo lähteä kilpailemaan myös rajojen ulkopuolelle, sillä Legendsien tekniset säännöt ovat kaikkialla samanlaiset.

 

Ammattimiehen neuvot

  Botniaringillä lauantaina järjestettävään Legendsien koeajotapahtumaan ei ole suuria pääsyvaatimuksia. Tiukin kriteeri on 15-vuoden ikä, joka on myös se rajapyykki minkä täyttäminen mahdollistaa kilpailemisen rata-ajon SM-sarjan yhteydessä ajettavassa Legends Trophy -sarjassa.

  -Koeajotilaisuus pitää sisällään autoon perehdyttämisen jälkeen ajo-osuuden Suomen nykyaikaisimmalla ja nopeimmalla moottoriradalla. Koeajon ajallinen kesto vastaa pituudeltaan lähes yhden kilpailun mittaa. Kypärät ja ajohanskat löytyvät meiltä. Pakettiin sisältyy myös lounas ja kahvit, Ahokas luettelee.

  -Jos koeajon jälkeen iskee halu ostaa Legends, meiltä löytyy niitä uutena ja meidän kautta on mahdollisuus hankkia myös käytetty auto edullisesti. Hyvin huollettu käytetty Legends on täysin kilpailukykyinen peli. Itse ajoin viime vuonna Legends Trophy -sarjan vanhimmalla autolla ja voitin mestaruuden. Eikä meillä pantata tietoja. Hyvät neuvot kilpailemiseen saa paikan päällä Botniaringillä.

 

Mukana mestaruusjahdeissa

  Kilpailurintamalla Ahokkaalla on menossa kiireinen kausi. Kotimaan sarjassa mestaruutta puolustava vaasalainen on viidentenä kun takana on yksi tekniseen vikaan keskeytynyt kisa. Edellä olevat ovat keränneet pisteitä kaikista seitsemästä ajetusta kilpailusta.

  -En ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Kausi on vasta puolessa välissä ja pisteitä paljon jakamatta. Tiedän, että tiukkaa tulee olemaan, mutta haluan uusia mestaruuden, sanoo Kauhavan Jesse Karin ja Lahden Henri Tuomaalan kovimmiksi vastustajikseen nimeävä Ahokas.

  -Edellinen Legends Trophy -sarjan kilpailu oli Virossa Pärnun radalla. Voitin siellä molemmat lähdöt ja ne voitot takasivat minulle myös piikkipaikan Legendsien Baltian mestaruussarjassa. Pärnun kilpailu oli yksi Baltian sarjan kilpailuista. Baltian mestaruus on yksi kauden tavoitteista.  Kauden alussa hankkimani Ruotsin sarjan kärkipaikka taitaa luiskahtaa muihin käsiin kilpailujen päällekkäisyyksien vuoksi.

  -Joulukuulle on vielä yksi iso tavoite. Se on Legendsien MM-finaalin voitto Amerikan mantereella. Kisapaikkakunta ei ole vielä varmistunut.

  Ahokkaan tallin nopeita Legendsejä kannattaa käydä testaamassa Botniaringillä nyt lauantaina. Yhteys Johan Ahokkaaseen järjestyy numerosta 050 345 9073 tai postilla; (Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen).

 

                                                                              Teksti ja kuva: JiiVee Korpela

« Takaisin