Festivaalialueen rakentaminen on hyvällä mallilla, promoottori Tommi Mäki sanoo.

Festivaalialueen rakentaminen on hyvällä mallilla, promoottori Tommi Mäki sanoo.

Legendaarinen TOTO tähdittää kolmepäiväistä Vaasa Festivalia meren rannalla

27.7.2022

Suuri määrä kärkiartisteja esiintymislavoille kiinnostavan oheisohjelman lisäksi. Lipunmyynti on ennätysvauhdissa ja kaikkien aikojen kävijäennätys rikkoutumassa.

Taisto Järvinen

Kolmipäiväinen Vaasa Festival -tapahtuma käynnistyy Vaasan Sisäsatamassa reilun viikon kuluttua torstaina 4.8. Huippuartisteja esiintymislavoille tarjoileva ohjelmisto jatkuu lauantaihin 6.8. saakka päättyen maanantain puolella jälkeen puolenyön. Vaasa Festivalin esiintymislavoja on tämän kesän tapahtumassa kolme, kun Hovioikeudenpuistikon Vaasan Sähkö -päälavan ja rantabulevardin Meri -lavan lisäksi on Sisäsataman Terassin esiintymislava.

Kolme päivää kestävä Vaasa Festival on noussut viimeisten vuosien aikana yhdeksi koko länsirannikon odotetuimmaksi aikuisten K18- elämystapahtumaksi. Tämän kesän festivaalien tarjonta on kokonaisuudessaan hyvin monipuolinen. Ohjelmistossa nähdään kansainvälisiä huippuja, mm. Africa, Hold The Line ja Rosanna -megahiteistä tuttu yhtye TOTO ja mm. Sommaren Är Kort- radiohitistä tunnettu Tomas Ledin.  Kotimaan esiintyjien kärkikaarti on sekin häikäisevä, lavalla nähdään mm. Lauri Tähkä, Apulanta, Haloo Helsinki, Kaija Koo, BEHM sekä kymmeniä muita.

Promoottori Tommi Mäki sanoo festivaalin kokonaiskuvan muodostuvan musiikista, ruuasta, juomista ja loistavasta miljööstä.

- Musiikillisen ohjelmiston pääesiintyjiin olemme erityisen tyytyväisiä, kun huippuartistien joukossa on muutamia kiinnostavia nostoja ja tämän alueen nousevia artisteja.

- Olemme tehneet tälle vuodelle myös lisäyksiä festivaalin aluesuunnitteluun, ja hyödynnämme tapahtumajärjestelyissä entistä laajemmin sisäsataman aluetta sekä meren läheisyyttä. Esimerkkinä on toinen täysimittainen esiintymislava, jonka sijoituksella rantabulevardin pohjoispäätyyn saamme festivaalialueen hieman aikaisempaa suuremmaksi. Sisäsataman Terassin terassikaraoke -lavalla kävijät pääsevät nousemaan itse lavalle jokaisena päivänä testaamaan karaoketaitojaan.

- Erittäin iloisia olemme täysin uudenlaisesta yhteistyöstä festivaalialueen sisältä löytyvän Modernin taiteen museo Kuntsin kanssa. Tapahtumakävijät pääsevät tänä vuonna tutustumaan museon näyttelyyn kaikkina kolmena festivaalipäivänä festivaalin ohessa klo 17.00 saakka. Museon elokuun näyttely on merkittävä osa Vaasa Festivalin tämän vuoden taiteellista ohjelmistoa, Tommi Mäki kiteyttää.

Vaasa Festivalin tasokas ruoka- ja juomamaailma laajentuu tänä kesänä entisestään. Suosittu Wine Village mahdollistaa satojen viinilaatujen maistelun, ja ruokatarjottimelta löytyy herkkuja jokaiseen makuun. Luvassa onkin niin musiikillista, taiteellista kuin juomaan ja ruokaan keskittyvää ohjelmaa kolmen päivän ajan.

Musiikkia iltapäivästä pikkutunneille

Vaasa Festivalin musiikillinen ohjelmisto käynnistyy torstaina kello 16, jolloin estradille nousevat Maustetytöt x Agents. Tunnin välein vuoroon tulevat Rock Theatre Plays Genesis, Arttu Viskari, Abreu, Brother Firetribe, Erin, Toto sekä illan päätteeksi Bess.

Musiikillinen taso säilyy edelleen korkeana perjantaina, kun Olli Halonen nousee lauteille kello 14.  Edelleen tulevat tunnin välein esiintymään, Haloo Helsinki, Ellinoora, Baikal, ruotsalainen Miriam Bryant, Vesterinen Yhtyeineen, ruotsalainen Tomas Ledin, Super Tsunami, Behm, Jannika B ja Apulanta.

Lauantain 6.8. ohjelmisto on edelleen timanttitasoa, kun J. Karjalainen aloittaa kello 14. Tuntia myöhemmin jatkaa Waltteri Torikka. Lauantaipäivän seuraavat esiintyjät ovat Ressu Redford, Ida Paul & Kalle Lindroth, Michael Monroe, Viivi, Molly Sanden Ruotsista, Mara Balls, Kaija Koo, Mariska ja koko festivaaliohjelmiston päättävä Lauri Tähkä.

Festivaalin lipunmyynti on sujunut erinomaisesti. Joitakin lipputyyppejä on loppuunmyyty jo alkukesän aikana.

-Odotamme sisäsatamaan yli 30 000 kävijää oheistapahtumineen Vaasa Festivalin viikonloppuna. Festivaalivieraita on tänä vuonna tulossa laajasti ympäri Suomen, mutta myös Baltiasta ja Pohjoismaista. Pelkästään Ruotsista on tulossa jo nyt satoja lipun ostaneita. Toivotammekin kaikki tervetulleeksi Vaasa Festivaliin, aikuisten huvipuistoon!  Tommi Mäki päättää.

« Takaisin