Leevi Lassila ja kartturi Antti Linnaketo päästelivät SM3 -luokan voittoon kauden avausrallissa viime lauantaina Riihimäellä. (Kuva: Taneli Niinimäki)

Leevi Lassilalle täyspotti rallin SM-avauksesta

17.1.2024

Rallin SM-sarja käynnistyi poikkeuksellisen varhain, kun kauden avaus kurvailtiin viime viikonloppuna Riihimäellä. Perinteinen kauden avauskilpailu Rovaniemen Tunturiralli on vuorossa seuraavana helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Kunnon talviolosuhteissa kisatun Riihimäki rallin yleiskilpailun voittajaksi täräytti SM1 -luokasta ensimmäisen ykkössijan ajanut Roope Korhonen. Kaksivetoisten SM3 -luokassa Kauhavan Urheiluautoilijoiden Leevi Lassila avasi kautensa luokkavoitolla. Ford Fiesta Rally4 -autolla kilpailevan Lassilan kartturin pestin hoitaa Antti Linnaketo.

Kolmossijalta kärkeen

Lassila oli luokkansa kärkikahinoissa heti alusta alkaen. Ensimmäiselle huoltotauolle mennessä kauhavalainen oli kolmantena 12,3 sekuntia ykkössijasta. Toisen lenkin aikana Lassilan sijoitus kohentui pykälällä, eikä ykköspaikkaan ollut eroa kuin 10,5 sekuntia.

Panokset kasvoivat loppua kohden ja kisaa johtanut, viime kaudella SM3 -luokasta hopeaa ajanut Tuomas Välilä ajoi ulos. Lassila nousi piikkipaikalle ja varmisti viimeisten erikoiskokeiden pohja-ajoilla luokkavoiton 59,7 sekunnilla.

-Vähän hakemista oli alussa. Rytmiä oli vaikea löytää. Toinen lenkki meni ajollisesti paremmin, Lassila avasi.

-Kyllä oli mahtava fiilis voittaa. Harmi, että Tuomas (Välilä) ajoi ulos, olisi ollut hieno haastaa ajamalla. Tällä kertaa kuitenkin varmuus ja maltti toi voiton. Ehjä kisa oli tärkeä vaikean viime kauden jälkeen. Voitto oli vielä mahtava lisä. Tästä on hieno jatkaa Rovaniemellä, Lassila kirkasti.

Ensimmäinen voitto

Lassila kilpaili myös viime kaudella SM3 -luokassa ja väläytteli kärkivauhtia muutamissa osakilpailuissa. Epäonnen myötä voitto jäi puuttumaan ja keskeytykset tärkeissä paikoissa pudottivat kauhavalaisen ulos mestaruuskamppailusta jo ennen kauden finaalirallia.

Rallin SM-sarjan tähän mennessä parhaan sijoituksensa Lassila päästeli kaudella 2022 silloisesta SM5 -luokasta, jossa kilpailtiin V1600 -luokan autoilla. Kauhavalainen ylsi silloin osakilpailuvoittoihin, mutta joutui taipumaan SM-hopealle, Laihian Jere Pensaan viedessä mestaruuden.

Riihimäen SM-rallin viikolla 20 vuotta täyttänyt Lassila oli yksi viidestä nuoresta kuljettajasta, jotka valittiin tälle vuodelle AKK:n Flying Finn Academy -ohjelmaan. Valmennusohjelman tarkoituksena on tukea nuoria kuljettajia heidän urallaan. Rallin puolelta Flying Finn Academy -ohjemassa ovat aiemmin olleet mm. Esapekka Lappi ja Teemu Suninen.

Teksti: JiiVee Korpela