Kyläkaupan Taimimyymälän lasten tapahtumassa lauantaina 7.5. klo 11-15 on mahdollista päästä kärryajelulle Poppi-ponin kyydissä.

Kyläkaupan Taimimyymälän lasten tapahtumassa lauantaina 7.5. klo 11-15 on mahdollista päästä kärryajelulle Poppi-ponin kyydissä.

Lasten tapahtuma Kyläkaupan Taimimyymälässä

4.5.2016

Kyläkaupan Taimimyymälän lasten tapahtumassa lauantaina 7.5. klo 11-15 on mahdollista päästä kärryajelulle Poppi-ponin kyydissä.

 

Taimimyymälässä järjestetään lasten tapahtuma lauantaina 7.5. kello 11-15. Tapahtumassa lapset saavat istuttaa maissin, herneen, kesäkurpitsan tai salaattien siemeniä yhdessä puutarhurin kanssa. Tämän itse istutetun kasvin he myös saavat viedä kotiin palkinnoksi hienosti suoritetusta tehtävästä. Kasvin hoitamista ja kasvattamista voi jatkaa kotona ja lopullisena palkintona lapset pääsevät nauttimaan itse kasvattamiensa hyötykasvien antamasta sadosta.

Istutuspuuhien lisäksi Taimimyymälässä on mahdollista päästä ilmaiselle kärryajelulle Poppi-ponin kyydissä sekä pelailla pihapelejä.  Tapahtumassa mukana ovat Kyläkaupan lisäksi Schetelig, Tammer Tukku ja Belinda.

Puutarhanhoito on koko perheen laatuaikaa

Puutarhan hoito ja erilaiset pihatyöt ovat mitä parhainta yhdessäoloa perheen kesken. Lapset osallistuvat mielellään pieniin askareisiin. He kastelevat mielellään, kylvävät siemeniä, kitkevät rikkaruohoja ja haravoivat sekä auttelevat muissa pienissä puuhissa. Samalla he saavat leikin varjolla paljon hyödyllistä tietoa kasveista, oppivat monta tulevaisuudessa tärkeää taitoa sekä kunnioittamaan luontoa.

Lapsille voi antaa myös mahdollisuuden perustaa ja hoitaa omaa kasvimaata tai kukkapenkkiä. Kyseessä voi olla vaikka vain yksi ruukku tai rivi kasvimaalla, kunhan se vain on oma. Pienille puutarhureille voi myös antaa vastuulle omat pienet tehtävät puutarhassa tai hoidettaviksi omat kasvit. On helppo yhtyä pienen viherpeukalon riemuun kasvun ihmeitä seuratessa tai korjatessa itse kasvatettua satoa talteen.

Yhdessäolon ja onnistumisen elämysten lisäksi puutarhatyöt kannustavat lasta arvostamaan kasveja ja vihanneksia aivan eri lailla. Itse kasvatettu maistuu monesti erityisen hyvältä lasten mielestä. Nirsommatkin syöjät saattavat innostua maistelemaan salaatteja ja muita vihanneksia, kun ne on itse kasvatettu ja poimittu omasta puutarhasta. Lapsena puutarhatöissä vietetyt yhteiset hetket kantavat hedelmää vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Kyläkaupan valikoimista voi yhdessä lasten kanssa valita juuri ne oikeat kasvit tai kukat kasvatettaviksi tai hoidettaviksi. Samalla kannattaa hankkia pikkupuutarhurille myös omat työvälineet: esimerkiksi hanskat, haravan ja kastelukannun.

Kyläkaupan Taimimyymälän valikoimissa lisäksi:

• siemenperunat • annos- ja nurmikonsiemenet • istukassipulit • taimet • kesäkukat • ruukut • parvekelaatikot • köynnös- ja perennatuet • torjunta-aineet • lannoitteet • mullat ja katteet

teksti: Kyläkauppa, puutarha.net

« Takaisin