Lasten maatalousnäyttely

13.9.2023

Suosittu Lasten maatalousnäyttely järjestetään tänäkin vuonna Jalasjärven Keskikylässä. Nuorisoseurantalo Harjulan pihamaalle ja ympäristöön rakennetaan lauantaina 16.9. koko perheen tapahtuma, jossa kaikenikäisille vauvasta vaariin löytyy varmasti mieleistä näkemistä ja tekemistä.

Konekentällä kävijöitä on vastassa sekä isoja ja uusia että vähän historiallisempia ja harvinaisempiakin koneita. Luvassa on myös perinnetyönäytöksiä esimerkiksi pärehöylän käytöstä. Kaikenkarvaisia kavereita on mukana alpakoista alkaen, tutumpia lemmikkieläimiä, vasikoita ja vuohia unohtamatta. 

Jalasjärven Ratsastajat järjestävät kivaa tekemistä, kuten talutusratsastusta. Suosittu Zetori-ajelu taas tutustuttaa kyytiläiset lähiympäristöön. Pieniä konemiehiä ja -naisia varten paikalla on polkutraktoreita ja myös keppihevosilla pääsee ratsastamaan.

Uutena ohjelmanumerona paikalle pärähtää moottoripyöräparaati klo 11 aikoihin. Lisäksi Mukulateatteri esittää vuosi sitten harjoitellun näytelmän Kesäleiri klo 13 Harjulan sisätiloissa. Viime vuoden tapaan taikuri tekee taas temppujaan kahteen otteeseen klo 12 ja 14.30.

Maatalousnäyttelyissä voi viettää vaikka koko ajan klo 10–16, sillä nälän yllättäessä ruokaa on saatavilla. Nuorisoseurantalon sisätiloissa voi nauttia keittolounaan ja myös makkaraa on myynnissä. Makeannälkään voi nautiskella esimerkiksi vohluja, munkkeja tai jäätelöä. Näyttelyostoksia voi tehdä paikalle saapuneiden torimyyjien kojuilla.

Lasten maatalousnäyttelyissä voi kokea ison tapahtuman hengen pikkurahalla. Liput tapahtumaan maksavat 5 euroa ja alle kolmevuotiaat pääsevät ilmaiseksi, pääsylippu maksetaan käteisellä. Varaathan käteistä muutenkin mukaan, sillä pankkikorttimaksu ei välttämättä käy joka kojulla.

 

Kirjoittanut: Sanna Ritamäki

« Takaisin