Uutta säiliöautoa juhlistivat palomies Anssi Nahkala (vas.), kalustomestari Janne Saikkonen, palomestari Jukka Hietamäki, asemavastaava Hannu Övermark sekä pelastuspäällikkö Keijo Kangastie.

Uutta säiliöautoa juhlistivat palomies Anssi Nahkala (vas.), kalustomestari Janne Saikkonen, palomestari Jukka Hietamäki, asemavastaava Hannu Övermark sekä pelastuspäällikkö Keijo Kangastie.

Lappajärvi sai uuden säiliöauton

19.11.2020

Tomi Olli

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen henkilökunta näytti jälleen osaamistaan, sillä pitkälti omana työnä syntyi Lappajärven paloasemalle luovutettu uusi säiliöauto. Vuosimallin 2010 Scanian runko on hankittu käytettynä Hollannista, minkä jälkeen sen päälle on rakennettu kaikki muu säiliöautossa tarvittava. Kilometrejä auton mittariin on kertynyt 262 000. Auton teosta ovat vastanneet palomestari Jukka Hietamäki, kalustomestari Janne Saikkonen, vt. kalustonhoitaja Tuomo Mäkelä. vt. palomestari Jarkko Hietamäki, palomies Anssi Nahkala, vt. palomies Sami Paavola sekä jonkin verran muuta sopimushenkilökuntaa. Auton teipit tehtiin Alajärven paloasemalla ja teippaukset Jurvan paloasemalla. Ulkoasu on tehty uudella graafisella ilmeellä, mikä tarkoittaa valkoisten teippien korvaamista keltaisilla.

Pelastuspäällikkö Keijo Kangastie kiittelee miehistön aikaansaannosta.

- Jälleen kerran erinomaista työtä. He ovat tehneet autoon esimerkiksi kaapistot, sähkötyöt maalaukset sekä modifioineet vesipumpun. Auton vesisäiliönä on heidän suunnittelemansa 12 000 litran komposiittisäiliö. Se o huomattavasti alumiinista toimivampi, sillä siihen ei tule syöpymiä.

 

Iso säästö

Keijo Kangastie laskee miesten panoksen tuoneen ison säästön.

- Auton hinnaksi tuli ilman yli 2400 työtuntia 92 400 euroa. Kun uusi maksaisi noin 260 000 euroa, puhutaan merkittävästä säästöstä. Nyt valmistunut säiliöauto on kolmas, joka on rakennettu kokonaan Jurvassa, eli isoja säästöjä on saatu aikaan jo aiemmin.

Jukka Hietamäki muistaa myös hyvin, miten säiliöautojen rakentaminen käynnistyi vuonna 2012.

- Liukkaan kelin ajoharjoituksissa ollut Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen säiliöauto kaatui mennen korjauskelvottamaksi.

- Päätimmekin sitten Janne Saikkosen kanssa, että voisimme ryhtyä rakentamaan uutta autoa käytetyn rungon päälle, ja niin sitten tehtiin. Nyt hommat ovat sitten edenneet niin, että jälleen on uusi auto valmis, Hietamäki toteaa.

« Takaisin