Lappajärven Veikkojen yleisurheilujaoston puuhamies Matti Takala ja vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela visioivat tulevaa pyöräilyä.

Lappajärven Veikkojen yleisurheilujaoston puuhamies Matti Takala ja vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela visioivat tulevaa pyöräilyä.

Lappajärven ympäripyöräily kutsuu

24.6.2020

Tomi Olli

Lappajärven ympäripyöräily järjestetään jälleen lauantaina 27.6. Tapahtumalla on pitkät perinteet, sillä sen merkeissä pyöräiltiin järven ympäri jo 1970-luvun alussa. Tulevan ympäripyöräilyn noin 72 kilometrin lenkki kulkee yleisiä teitä, reitillä on opasteet. Tankkauspisteet ovat Lappajärven Halkosaaressa, Lappajärven Länsirannan koululla, Kanavan Kevarissa Alajärvellä sekä Vimpelin paloasemalla. Lappajärven kuntoneliöön kuuluvan tapahtuman järjestelyistä vastaa Lappajärven Veikkojen yleisurheilujaosto, minkä lisäksi apuna operoinnissa ovat Alajärven kaupunki sekä Lappajärven ja Vimpelin kunnat. Ilmoittautuminen kuntoilutapahtumaan tehdään Lappajärven Halkosaaren huoltopisteellä, mikä on avoinna kello 8-14.

- Matkaan voi silti lähteä mistä kohtaa reittiä tahansa, eli ilmoittautua voi vaikkapa silloin kun saapuu Halkosaareen. Siellä suoritetaan myös osallistumismaksu, joka on kymmenen euroa/henkilö tai kaksikymmentä euroa perhettä kohden, kertoo järjestäjiin kuuluva Matti Takala.

Liikuntaa ja palkintoja

Lappajärven vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela muistuttaa osallistujien kesken arvottavan hyviä palkintoja. 

- Pääpalkinto on 300 euron lahjakortti. Lisäksi arvotaan muita pienempiä palkintoja kuten muun muassa paitoja, Kuusela kertoo.

Takala kannustaa samalla lähtemään mukaan vaikkapa koko perheen voimin.

- Pyöräily on mainio kuntoilumuoto, jonka parissa saa raitista ilmaa ja maisema vaihtuu. Ympäripyöräilyyn voi myös lähteä sähköpyörälläkin, mikäli se tuntuu hyvältä vaihtoehdolta.

Lappajärvellä järjestetään lähikoina myös toinen kuntoliikuntatapahtuma, kymmenen kilometrin Tulivuorijuoksu kirmataan 18.7. 

- Siellä on yleiset sarjat miehille ja naisille, muita aikuisten sarjoja sekä retkisarja ilman ajanottoa. Kyseessä on myös kuntoneliön osasuoritus, Takala muistuttaa.

« Takaisin