Anne ja André Teixeira ovat ravintola Floripan sielut. Ravintolassa voi nauttia vaikkapa raikkaasta Panna Cotta –vanukkaasta.

Anne ja André Teixeira ovat ravintola Floripan sielut. Ravintolassa voi nauttia vaikkapa raikkaasta Panna Cotta –vanukkaasta.

Lappajärven golfkenttä klubeineen sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä.

Lappajärven golfkenttä klubeineen sijaitsee luonnonkauniissa ympäristössä.

Lappajärvellä on golfkeidas

2.6.2016

Anne ja André Teixeira ovat ravintola Floripan sielut. Ravintolassa voi nauttia vaikkapa raikkaasta Panna Cotta –vanukkaasta.

 

Tomi Olli

Golfkausi on pyörähtänyt täyteen vauhtiin. Myötätuuli puhaltaa myös Lappajärvellä missä Järviseudun Golfseuran ylläpitämällä kentällä riittää pelaajia.

- Meillä on reilut tuhat jäsentä, joista seuraan liittyi viime vuonna satakunta. Uskon alkaneen kesän jatkavan positiivista suuntausta, toteaa JGS:n toiminnanjohtaja Mikko Autio.

Lappajärven täyspitkä golfkenttä sai viime vuonna arvostusta kenttärankingissa. Se ei ole ihme, sillä luonnonkauniissa ympäristössä Lappajärven rantamaisemissa kiertävä kenttä on losseineen ja saariväylineen virkistävä kokemus.

- Kenttämme äänestettiin Suomen kolmenkymmenen parhaan pelipaikan joukkoon. Äänestykseen eivät saaneet osallistua seuran omat jäsenet, eli tulos on erittäin hyvä, Autio iloitsee.

Lapajärven kentällä järjestetään viikoittain kisoja, vaikka suurin tapahtuma Pro Am pelataankin tänä vuonna Levillä.

- Kisoja on tarjolla mukavasti. Yksi erikoisuus tulee olemaan loppukesästä käytävä Firman piikkiin, jossa palkitaan tapahtuman hengen mukaisesti vain parikilpailun voittajat, Autio toteaa.

Edullinen kurssi

Järviseudun Golfseura on madaltanut uusien pelaajien kynnystä lähteä lajin pariin järjestämällä todella edullisia golfkursseja. Kurssin hinta on aikuisille 160 euroa ja junioreille 45 euroa. Pakettiin kuuluu green card, pelikierros kentällä, lyöntiharjoittelua ammattipelaajan kanssa, seuran jäsenyys sekä kymmenen pelikierrosta.  JGS:n puheenjohtajan Matti Nykäsen mukaan viime kesänä käyttöön otettu pakettiratkaisu on ollut onnistunut.

- Uusien pelaajien määrä on kasvanut. Järjestämme nytkin kursseja sitä mukaan kun tarvetta on. Kurssille pääsee muutaman päivän sisällä ilmoittautumisesta, Nykänen lupaa.

Paljon muutakin

Golfklubin yhteydessä kävijöitä palvelee Ravintola Floripa, jossa voi aterioida vaikkapa maukkaiden À la carte –listaherkkujen tai arkisin tarjolla olevan lounaan merkeissä. Valikoimassa on myös monenlaisia leivonnaisia sekä kattava juomapuoli. Floripa on avoinna joka päivä aamusta iltamyöhään. Viikonloppuisin ovet ovat auki pikkutunneille saakka. Ravintolaa emännöivä Anne Teixeira painottaa ravintolan olevan avoinna kaikelle kansalle, ei vain golfareille.

- Ravintolaan voi tulla viihtymään kuka tahansa. Terassilta on mainiot näkymät kentälle ja järvelle. Paikalle voi tulla myös veneellä, sillä rantaan on juuri valmistunut uusi laituri.

Floripassa suunnitellaan kesäksi myös erikoistapahtumia.

- Saatamme järjestää ruoka- ja juomapainotteisia iltoja sekä musiikkitapahtumia. Meillä on juomien osalta laaja valikoima erikoisoluita ja viinejä, eli teemailloille on puitteet kunnossa, Teixeira toteaa.

Golfklubilla toimii myös Vili Custom Golf Pro Shop –myymälä, jonka suojista löytyy kattava ja monipuolinen golfvälinetarjonta. Nykälänniemellä on myös mahdollisuus majoittua kylpylä Kivitipun poistumisesta huolimatta.

- Nykälänniemellä on kolmisenkymmentä yöpymispaikkaa, kuten muun muassa Aquarius Inn. Kun ajomatkaan lisätään puolisentuntia määrä tuplaantuu. Mielestäni meillä on kokonaisuudessaan erinomainen vapaa-ajanviettopaikka niin golfareille kuin muullekin väelle, toteaa JGS:n toiminnanjohtaja Mikko Autio.

« Takaisin