Sari Järvensivu esittelee matontekijöiden keskuudessa hyvään suosioon nousseita trikookuteita.

Sari Järvensivu esittelee matontekijöiden keskuudessa hyvään suosioon nousseita trikookuteita.

Lankakahvilasta Tuurista ideat ja langat kädentaitajien töihin

28.7.2016

Lankakahvilasta Tuurista ideat

ja langat kädentaitajien töihin

Taisto Järvinen

Nimi Lankakahvila liikekiinteistön seinässä vaikuttaa ensi näkemältä hieman oudolta, etenkin kun nimi jatkuu sanoilla Kadonnut Lammas. Asiahan on kuitenkin niin, että sellaisista asioista, jotka mieltä askarruttavat, pitää ottaa selvää.

Ja selvää tuli. Lankakahvila Kadonnut Lammas Tuurissa ei valtakunnan mittakaavassa ole ihan outo liike ja liikeidea, mutta Pohjanmaan portilla ei aivan samalla konseptilla toimivaa yritystä ole vastaan tullut. Yritys on neulomista harrastavan ja langoista käsitöitä tekevien aarreaitta. Tarjolla on nimen mukaisesti myös kahviopalvelut.

Lankakahvila Kadonneen Lampaan yrittäjät Sari Järvensivu ja Seidi Kuivasmäki sanovat idean kypsyneen pitkän harkinnan tuloksena.

  • Suunnittelin tämän tyyppisen yrityksen perustamista jo lähes kymmen vuotta sitten, ja jossakin vaiheessa nimenomaan tähän samaan kiinteistöön. Silloin ei ilmeisesti ollut vielä oikea aika. Nyt sain Seidin mukaan yritykseen, ja avasimme ovet heinäkuun alussa.
  • Olen aina tykännyt langoista ja neulonut monenlaisia töitä. Kummitätini oli innokas neuleiden tekijä, kun hän lähetti tekemiään töitä minulle, niin innostukseni lisääntyi, Sari Järvensivu sanoo.

Liikkeen lankavalikoimat ovat laajat jo alkuvaiheessa. Yksi lankavalikoimien peruskivi on oma maahantuonti. Tarjonta on pyritty rakentamaan siten, että kauppa tunnetaan nimenomaan palvelevana alan erikoisliikkeenä.

  • Tässä saa oikeasti pysähtyä juttelemaan asiakkaiden kanssa ja keskustella heidän neuletöistä. Annamme mielellämme asiakkaille tietoa tuotteista, kun he jotain kysyvät ja pyrimme toteuttamaan heidän toiveensa. Toisaalta saamme asiakkailta hyviä vinkkejä.
  • Lankojen ohella on myytävänä mm. villasukkia ja lapasia sekä mekkojen, farkkujen ja t-paitojen hieman väljempiä malleja aikuisille naisille.  Myös miesten paitoja ja housuja on tulossa. Erikoista meillä on Virosta tuomamme Puhas Loodus -kosmetiikka, joita tuotteita on Suomessa vain viidessä liikkeessä. Makeistehdas Makeidonin kotimaisista karamelleista on useita makuelämyksiä, Sari ja Seidi kertovat.

Innostavaa tekemistä

Useimmilla ihmisillä on luontainen tarve tehdä jotain kiinnostavaa. Tekemällä saa hyvän olon ja rentoutuksen. Nimenomaan käsillä tekeminen on palkitsevaa, niinpä käsitöiden harrastus elää juuri nyt nousukautta.

  • Asiakkaamme ovat onnellisia langoista. Etenkin pienemmät neuletyöt ovat suosiossa silloin, kun aikaa töihin ei ole kovin paljon.
  • Lankojen suosikkeja ovat luonnonläheiset värit, ja toisaalta hyvin kirkkaat värit sekä liukuvärjätyt langat. Kesän lankoja on vielä valikoimissa. Talven lankoja ja uusia kuoseja on tullut ja tulee lisää. Mattojen virkkaaminen on yksi käsitöiden suosikeista, niinpä matokuteilla on hyvä kysyntä.

Lankakahvila Kadonneen Lampaan kahviopalvelut ovat käytettävissä aina liikkeen ovien ollessa avoinna. Sunnuntaisin liike on suljettu. Kahvin ja virvokkeiden lisäksi on tarjolla erilaisia pullavaihtoehtoja, keksejä, nakkikääröjä ja kinkkusarvia. Myös gluteenittomia vaihtoehtoja on myytävänä.

Yrityksen yhteyteen valmistuu keittiö, jossa henkilökuntaan kuuluva Anne Saarimäki leipoo kahviotuotteet. Asiakkaat voivat ostaa mukaan pullaa.

Lankakahvila

Kadonnut Lammas Oy

Alavudentie 516, 63610 Tuuri

044 987 6757

(Sähköpostiosoitteet vaativat JavaScript-tuen)

« Takaisin