Pehmeä kuntosali vahvistaa ja rentouttaa, Helena Liesmäki sanoo.

Pehmeä kuntosali vahvistaa ja rentouttaa, Helena Liesmäki sanoo.

Lakeuden Kunto-Helin toimi- ja hoitopiste Tuuriin

9.12.2015

Pehmeä kuntosali vahvistaa ja rentouttaa, Helena Liesmäki sanoo.

Selkäryhdin saa kuntoon. Pienryhmille on tarjolla monia ulko- ja sisäliikunnan mahdollisuuksia.

Taisto Järvinen

Lakeuden Kunto-Heli Oy:n yrittäjä/työfysioterapeutti Helena Liesmäki on avannut toimipisteen Oma Säästöpankin toimitaloon Tuurissa.

Uusissa toimitiloissa Helena Liesmäki palvelee asiakkaita yksilöllisen suoravastaanoton sekä pienryhmien liikunta- ja kuntoutuspalvelujen merkeissä.

  • Monilla ihmisillä on niskan, selän tai olkapäiden kipuja, jotka useinkin aiheutuvat istumatyöstä.  Tavoitteenani suoravastaanotolla on katsoa ja selvittää henkilön tilanne, ja pyrkiä löytämään hänelle sopiva ratkaisu ongelmiin. Suoravastaanotolle voi tulla ilman lähetettä.
  • Tarjoan myös pienryhmätoimintaa. Asiakkaiksi voivat tulla 2 – 6 henkilön ryhmät, jotka valitsevat itse aiheen joko raitisilmaliikunnan parista, jossa on monia lajivaihtoehtoja tai pehmeän kuntosalin, jossa ilman raskaita välineitä tehdään harjoituksia levollisesti, lämmittelyineen ja venyttelyineen.
  • Kaiken kaikkiaan tavoitteena on saattaa istumatyö ja ylipäätään kaikki työtavat turvallisiksi, ja edistää siten henkilön kokonaisvaltaista hyvinvointia. Palvelut ovat ajanvarauksella, mutta maanantaisin on mahdollista päästä puolen tunnin hoitoon ilman ajanvarausta. Palvelut ovat tuurilaisilla hinnoilla.

Helena Liesmäki painottaa, että ihmisten on hyvä löytää kehon tasapaino ja selvittää mahdolliset ongelmakohdat. Edelleen hän ottaa esille näyttöpäätteellä työskentelevät henkilöt, joille on tärkeää istua oikeassa asennossa.

Istuminen ja siitä johtuvat niska-selkä-hartianseudun vaivat eivät ole pelkästään päätetyön aiheuttamia. Tämän päivän ihmisistä monet ajavat verraten paljon autolla tai istuvat tv:n äärellä, joten turhaan ei puhuta liian istumisen aiheuttamista terveysriskeistä ja haitoista.

  • Selkäryhti on tutkimuksessa se ydinasia. Nuorelle on tärkeää, että selän asento on alusta lähtien oikea. Varttuneemmat puolestaan voivat korjata asentoa ennen kuin tulee suurempia vaivoja.

Jalkaudutaantyöpaikoille

Helena Liesmäen yrityskuvaan kuuluvat edelleen myös turvallisten työtapojen opastukset ja ohjaukset työpaikoilla.

  • Näyttöpäätetöiden lisäksi monissa muissa työsuorituksissa on tilanteita, joissa selän oikea asento, oikeat tavat nostaa ja tehdä työtä ovat tärkeitä. Selän hyvä kunto nimittäin ratkaisee monia asioita työn lisäksi myös muussa elämässä ja vapaa-aikana.
  • Teen edelleen myös kuntotestauksia reaaliaikaisesti polkupyöräergometrilla.

Helena Liesmäki muistuttaa siitä, että terveyden vaaliminen ja vaivoja ennalta ehkäisevä toiminta on aina edullisempaa ja mielihyvää tuottava toimenpide, kun verrataan tilannetta pahaksi päässeisiin terveysongelmiin ja niiden hoitamiseen.

 

Yhteystiedot:

Lakeuden Kunto-Heli Oy

Helena Liesmäki

040 561 3555

Alavudentie 151, 63610 Tuuri

www.lepoheli.fi

« Takaisin