Aku Juttuniemen yritys (vas.) osti LP-laiturien toiminnan Hannu Kallingilta.

Aku Juttuniemen yritys (vas.) osti LP-laiturien toiminnan Hannu Kallingilta.

Laiturituotanto jatkuu Lappajärvellä

13.6.2019

Tomi Olli

Lappajärveläisen LP-laiturin juuret ulottuvat yli kahdenkymmenen vuoden taakse. Kahden, neljän ja kuuden penkin laadukkaat laiturit syntyivät aikanaan Hannu ja Antti Kallingin ideoimana.

- Testasimme ensin sinkkirunkoisia laitureita. Lopulta päätimme kuitenkin vaihtaa alumiinirunkoon, ja se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.

- Alumiinin valtti on keveys ja ruostumattomuus. Puuna taas käytetään painekyllästettyä lautaa. Kevyet laiturit ovat myös käteviä asentaa alle puolitoista metriseen rantaveteen, Hannu Kallinki toteaa.

Jatkossa laiturit syntyvät kuitenkin uudella omistajapohjalla, sillä Hannu Kallinki on myynyt yrityksen Aku Juttuniemelle sekä Mikko Jokinivalle. Laiturien tuotemerkki on silti jatkossakin vanha tuttu LP-laituri, mutta yritys nimen takana on LP-Invest Oy. Ajatus yrityksestä luopumisesta syntyi kolmekymmentä vuotta yrittäjänä olleella Kallingilla luonnollista reittiä.

- Ikävuosia on kertynyt 63, eli eläkepäivät odottavat. Kun yritykselle ei löytynyt jatkajaa perhepiiristä, aloin katsastaa muita vaihtoehtoja.

- Olen erittäin iloinen Akun ja Mikon päätöksestä jatkaa laiturien tuotantoa, sillä kyseessä on vahvan otteen markkinoilta vallannut laiturimerkki, Kallinki sanoo.

Aku Juttuniemen mukaan päätös yrityskaupasta oli helppo, sillä LP-laiturit olivat entuudestaan tuttuja. Hän myös tietää mitä yrittäjyys on.

- Päättäessäni yläasteen 25 vuotta sitten, siirryin välittömästi oppisopimuskoulutukseen isäni autokorjaamoon. Yrittäjänä olen tehnyt töitä seitsemäntoista vuotta, eli tiedän mistä on kysymys.

- Minulle laiturien valmistus on samalla vaihtelua korjaamon arkeen. Tulemmekin Mikon kanssa valmistamaan laitureita talvikuukaudet, milloin taas korjaamopuolella on rauhallisempaa.

 

Ympäri Suomen

Juttuniemi sanoo LP-laitureita olevan jatkosakin myynnissä ympäri Suomea, sillä lappajärveläistuotteelle on kysyntää.

- Meillä on viitisenkymmentä jälleenmyyjää, ja enemmänkin olisi halukkaita lähtemään mukaan. Olenkin erittäin tyytyväinen, että voimme Mikon kanssa jatkaa vankan suosion saavuttaneen tuotteen valmistusta ja myyntiä.

- Tulemme ajan kuluessa myös miettimään uusia malleja. Nyt ei ole kuitenkaan niiden aika, keskitymme olemassa oleviin laatutuotteisiin, Juttuniemi painottaa.

Myös Hannu Kallinki on toistaseiksi mukana toiminnassa.

- Olen luvannut olla jonkin aikaa mukana jakamassa tietoani ja koemustani. Tällä tavalla uudet yrittäjät pääsevät viemään hommaa eteenpäin mahdollisimman tehokkaasti, Kallinki sanoo.

Lisätietoja www.lp-tech.fi

« Takaisin