Yrittäjä Antti Koski työn touhussa taivuttamassa peltilistoja

Yrittäjä Antti Koski työn touhussa taivuttamassa peltilistoja

Lähes kolmekymmentä vuotta peltituotteiden valmistamista

5.9.2019

Aleksi Mansikkamäki

Ylistarossa toimiva Ylistaron Peltituote Ky on yrittäjä Antti Kosken johtama yritys, joka on vuodesta 1990 saakka tuottanut asiakkaille rakentamisessa tarvittavia peltituotteita. Koskella jokainen työpäivä on erilainen ja kiireitä yrittäjällä riittää.

  • Kiirettä riittää olen niin sanottu jokapaikanhöylä, Koski naurahtaa.

Yrityksen kohta kolmenkymmentä vuotta kestäneessä historiassa ei ole tapahtunut radikaaleja muutoksia. Tällä hetkellä tehtaalla työskentelee kaksi työntekijää, lisäksi maakunnasta löytyy asentajia vaihteleva määrä ja lisäksi asentajat toimivat alihankkijoina omien toiminimiensä alla. Sanaa peruspäivä tehtaalla ei tunneta, päivät poikkeavat toisistaan huomattavasti. Jokapäiväiseen ohjelmaan kuuluu kuitenkin katto- ja seinäprofiilien sekä listojen tekoa.

  • Sellaisiakin päiviä on jolloin asiakkaat vain hakevat valmiita tuotteita pois, silloin ohjelmassa on ainoastaan tavaran lastaamista, Koski kertoo.

Monipuolinen valikoima

Tehtaalla valmistetaan kymmentä erilaista kattoprofiilia ja niihin tarvittavia listoja. Niiden lisäksi tehtaalla valmistetaan muun muassa seinäprofiileja, katto- ja seinätikkaita, kattosiltoja, lumiesteitä, sadevesijärjestelmiä ja ikkunalistoja.

  • Ihan kaikkea mitä rakennusten pellityksessä tarvitaan, kiteyttää Koski.

Asiakkaat yritykselle tulevat enimmäkseen sadan kilometrin säteeltä. Koski harmittelee, että kauppaa ei ole järkevä tehdä kovin kauas sillä kuljetus muodostuu silloin kalliiksi.

  • Rahtikustannukset ovat tänä päivänä suuret, asiakkaita riittää silti myös kauempaa, kertoo Koski.

Asiakkaat usein hakevat tai vievät itse tuotteet perille. Yritykseltä on mahdollista lainata kuljetusvälinettä. Tällöin asiakas vie itse kuorman perille ja sen jälkeen palauttaa kärryn meille.

Kesät työllistävät

Kiireisintä aikaa peltiyrityksessä on keskikesästä loppusyksyyn, silloin ihmiset tekevät eniten remontteja ja uusivat kattojensa peltejä. Lisäksi uusien talojen rakentamiseen otollisin aika on kesällä.

  • Tänä kesänä on satanut vähän ja säät ovat olleet mainiot tehdä esimerkiksi kattoremonttia.

Tulevaisuuden suhteen Koskella on suunnitelmana jatkaa entiseen malliin ja toiveena on mahdollisimman suuri määrä töitä.

  • Korjauspuolella niitä näyttäisi riittävän, kertoo Koski.

Yhteystiedot
Ylistaron Peltituote Ky
Alapääntie 256, 61400 Ylistaro
puh. (06) 474 0203

 

« Takaisin