Lähdesmäki Oy palaa Vaasaan uuden kodinsisustusliikkeen avajaisten merkeissä. Kuva: Juhana Lähdesmäki.

Lähdesmäki Oy palaa Vaasaan uuden kodinsisustusliikkeen avajaisten merkeissä. Kuva: Juhana Lähdesmäki.

Lähdesmäki avaa Vaasan Kivihakaan huonekalumyymälän

10.3.2016

Lähdesmäki Oy palaa Vaasaan uuden kodinsisustusliikkeen avajaisten merkeissä. Kuva: Juhana Lähdesmäki.

Jussi Mustikkamaa

 

Pohjanmaan johtava kodinsisustusliike ilmajokelainen Lähdesmäki Oy avaa 11. maaliskuuta Vaasan Kivihakaan uuden huonekaluliikkeen. Lähdesmäki palaa samalla juurilleen, sillä Raimo Lähdesmäki  avasi ensimmäisen liikkeensä Vaasaan 44 vuotta sitten. Tällä kertaa Vaasaan palataan toista kertaa.

– Maaliskuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1972 aloitettiin, Juhana Lähdesmäki kertoo.

Yritys oli Vaasasta välillä pois, mutta liike palasi kaupunkiin vuonna 1994 ja oli siellä vuoteen 2004 asti, eli 14 vuoden ajan. Nyt länsirannikolle palataan toistamiseen oman uudisrakennuksen kanssa. 

– Uuteen tilaan lähdetään odottavalla ja positiivisella mielellä, Juhana Lähdesmäki sanoo.

Lähdesmäet halusivat pitkään palata tekemään kodinsisustamiskauppaa Vaasaan. Oikean liikepaikan löytäminen vei aikaa useamman vuoden ajan. Hyvä paikka löytyi kovan työn kautta Kivihaasta.

– Tämä on paras paikka sijainnillisesti ja liikenteellisesti, mitä Vaasasta voi löytyä. Kivihaka on tällä hetkellä kaupan keskittymä Vaasassa.

Samassa pihassa Lähdesmäen liikkeen kanssa on rakennustarvikeliike Byggmax. Tien toiselle puolelle sijoittuvat uusi Burger King ja elintarvikeliike Lidl.

Pitkän ajan investointi

Lähdesmäen Vaasan kodinsisustusliikkeessä on kahdessa kerroksessa yhteensä 2300 neliötä. Vaasaan tultiin tositarkoituksella, ja siksi Lähdesmäet halusivat rakentaa oman uuden kiinteistön huonekaluliikkeelle. Kiinteistössä huomioitiin myös liikuntarajoitteiset henkilöt.

– Meillä on hissi, jolla pääsee myös toiseen kerrokseen, Juhana Lähdesmäki kertoo.

Erityisesti liikkeen suunnittelussa panostettiin valoisuuteen ja tyylikkyyteen. Rakentajana toimi WasaCon ja arkkitehtinä oli Terhi Lepistö.

Vaikka Lähdesmäki Oy on ollut Vaasasta pois lähes kahdeksan vuoden ajan, niin vaasalaiset asiakkaat ovat löytäneet tiensä Lähdesmäen suurmyymälään Ilmajoelle.

– Kovasti meitä kuitenkin pyydettiin takaisin Vaasaan, ja nyt me palaamme.

Juhana Lähdesmäen isä Raimo on ollut voimakkaimmin Vaasaan paluun kannalla.

– Hänen tahtotilansa on ollut se, että Vaasaan pitää päästä takaisin.

Lähdesmäellä on maaliskuusta eteenpäin kaksi kivijalkamyymälää, toinen Vaasassa ja toinen Ilmajoella. Uusia toimipisteitä ei ole tarkoitus avata muualla, mutta yritys haluaa kasvattaa voimakkaasti verkkokauppaansa, jonka toimialueena on koko Suomi.

– Automme liikkuvat Oulun eteläpuoleisessa Suomessa viikoittain todella laajasti. Rahtikustannukset ovat meillä edulliset, vaikka Jyväskylään tai Tampereelle isompikin kuorma kustantaa 50 euroa, Juhana kertoo.

« Takaisin