Kuvassa edessä oleva Hondan traktorimönkijäuutuus on saanut hyvän suosion heti markkinoille tulon jälkeen, sanoo Raimo Ahokas.

Kuvassa edessä oleva Hondan traktorimönkijäuutuus on saanut hyvän suosion heti markkinoille tulon jälkeen, sanoo Raimo Ahokas.

Laajat valikoimat, palvelu ja oikea hintataso vetonauloina

26.5.2016

Kuvassa edessä oleva Hondan traktorimönkijäuutuus on saanut hyvän suosion heti markkinoille tulon jälkeen, sanoo Raimo Ahokas.

Virtain Moottorisahasta välineet ja varusteet työhön ja vapaa-aikaan

Taisto Järvinen

Yli 40 vuotta toimineen Virtain Moottorisahan ohjenuorana kaupankäynnissä ovat liikkeen perustamisesta lähtien olleet hyvät valikoimat, asiakaslähtöinen palvelu ja kilpailukykyinen hintataso. Kyseinen kaupanteon linja on todettu oikeaksi, niinpä toiminta jatkuu tänä päivänä samoilla linjoilla.

Kauppias Raimo Ahokas nostaa tämän päivän kaupankäynnissä esille ensimmäisenä mönkijät, joiden kauppaan on tälle vuodelle haettu kasvua ja se on myös toteutunut.

- Myyntikampanjat ovat osoittautuneet oikeiksi ja uutuudet ovat osaltaan lisänneet mönkijöiden myyntiä jo talvikaudella. Mönkijöiden mallit kehittyvät, kun tarjolla on 1 – 2 paikkaisia, myös lämmitettävällä hytillä varustettuja mönkijöitä. Myynnissä meillä on markkinajohtaja Polaris ja Honda, jolta tuli suosioon noussut uutuus reilut pari kuukautta sitten.

- Noin 85 prosenttia myymistämme mönkijöistä on traktorimönkijöitä. Ne menevät yleensä työkäyttöön, kuten harrastustyyppisiin metsätöihin ja helpottamaan liikkumista maastossa.

- Merkittävää on erilaisten mönkijän työvälineiden, kuten kärryjen, puskulevyjen ja lanojen kauppa. Mönkijöitä myös varustellaan mm. pohjapanssareilla ja kahvanlämmittimillä.

Osaltaan mönkijäkauppaa on vauhdittanut myös erilaiset talvet. Mönkijä on kelpo ajopeli lumettomassa maastossa ja teillä. Lumessa sillä pystyy liikkumaan viimeistä laittamalla telat pyörien tilalle.

Kesällä kauppa monipuolistuu

Kesä tuo pienkonekauppaan aina uusia vivahteita. Ruohonleikkurien esilletulo on yksi selkeimmistä kesän merkeistä. Raimo Ahokkaan liikkeessä on ajoleikkurien kauppa pyörähtänyt pirteästi tänä keväänä.

- Ajoleikkureista valtaosa menee pienatalojen ja maatilojen käyttöön. Automaattileikkureista Hondan Miimo on tullut meille ja on lisännyt kauppaa. Työnnettävillä leikkureilla on omat käyttäjänsä, onhan se ratkaisu moniin pienempiin kohteisiin.

Virtain Moottorisaha pysyy juurillaan, niinpä moottorisahakauppa on edelleen yksi liikkeen merkittävä tukijalka. Raivaussahan suosio ja käyttö on lisääntynyt menneisiin vuosikymmeniin verrattuna. Hyvän suosion on saanut mm. Hondan 4-tahtinen kevyt raivaussaha.

- Moottori- ja raivaussahalla työtä tekevät ovat tänä päivänä pääosin metsänomistajia ja harrastajametsureita, mutta metsurien ammattikuntaa on toki vielä.

- Merkillepantavaa on, että metsätöihin menevillä on tänä päivänä kunnolliset varusteet, jolloin työntekoa helpotetaan ja saadaan työturvallisuus kohdalleen.

Vene- ja perämoottorikaupassa kevät on sesonki. Sateen sävyttämän viime kesän jälkeen toivotaan runsaasti aurinkoa ja hyviä veneilykelejä.

Vaikka koneet ja laitteet olisivat miten hyviä tahansa, niin tarvitaan huoltoa ja toimivaa jälkimarkkinointia. Virtain Moottorisahan oma huoltopiste vastaa pienkoneiden käyttäjien huollon tarpeeseen.

Joillakin mönkijöillä ja perämoottoreilla on takuuaika jopa viisi vuotta, joten huollot on hyvä tehdä ajallaan. Toisekseen kattava huoltohistoria huoltokirjassa on hyvä paperi, mikäli tuotetta myydään tai vaihdetaan.

Yhteystiedot:

Virtain Moottorisaha

Salinintie 2, 34800 Virrat

03 475 8300

www.virtainmoottorisaha.fi

« Takaisin