Veli-Matti ja Monica Kuusikko ovat loihtineet työpajassaan persoonallisia tuotteita.

Veli-Matti ja Monica Kuusikko ovat loihtineet työpajassaan persoonallisia tuotteita.

Laadukkaita tuotteita lapsille

21.10.2015

Veli-Matti ja Monica Kuusikko ovat loihtineet työpajassaan persoonallisia tuotteita.

Tomi Olli

Apline Finland Oy on lokakuussa vuonna 2014 perustettu lastenhuonekalujen ja tekstiilialan yritys. Vähässäkyrössä toimivaa firmaa luotsaavat Veli-Matti ja Monica Kuusikko. Yrityksen valikoimaan kuuluvat vauvojen ja lasten pussilakanat, lakanat, patjat sekä käsi- ja kylpypyyhkeet. Erikoisimpia tuotteita taas ovat Apline-unitaso sekä tuore uutuus kävelykärryt.

Makeita unia

Apline Finland Oy:n lippulaiva on yrityksen nimeä kantava unitaso. Kyseessä on Kuusikkojen oma innovaatio.

- Saimme siihen idean tukkoisen lapsemme kautta. Mietimme miten saisimme helpotettua hänen flunssaista oloaan ja unen saantia. Kun aikamme tuumailimme, syntyi lopulta visio unitasosta, kertoo Monica Kuusikko.

Apline on säädettävä unitaso, jonka saa yksinkertaisen säätöjärjestelmän avulla kolmeen asentoon: 5,15 ja 25 asteeseen. Se asetetaan pinnasängyn pohjalle patjan alle, mistä sitä on helppo säätää. Unitaso on suunniteltu helpottamaan lapsen flunssaa, tukkoisuutta, närästystä, korvatulehdusta, pulauttelua sekä refluksioireita. Kyseessä on kotimainen laatutuote.

- Valmistuksessa käytetään ainoastaan suomalaisia materiaaleja, jotka varmistavat kestävän laadun. Unitasolla onkin kahden vuoden takuu. Tuotteen design on Länsi-Suomen Muotoilukeskus Muovan käsialaa.

- Apline-unitaso on saanut osakseen paljon kiinnostusta, ja sille on haettu hyödyllisyysmallisuoja sekä mallisuoja. Kaikkiaan mallisuojat kattavat 28 Euroopan maata, Kuusikko kertoo.

Kätevä kävelykärry

Apline Finland Oy:ssä hieraistiin aivonystyröitä myös tänä syksynä, sillä yritys toi muutama viikko sitten markkinoille omaa muotoilua olevan kävelykärryn.

- Se on erinomainen apu kävelyä opettelevalle lapselle. Kärry on suunniteltu tukemaan ensiaskeleita ottavaa taaperoa, sillä se on vakaa ja pysyy hyvin pystyssä. Onkin erittäin tärkeää, että kävelykärry ei kaadu helposti, vaan antaa riittävästi tukea.

- Kävelykärry ei jää unholaan senkään jälkeen, kun sitä ei tarvita kävelyn opettelemiseen. Sitä voikin sen jälkeen käyttää potkulautana. Tämän ominaisuuden on testannut toimivaksi oma jälkikasvumme, Kuusikko hymyilee.

Apline Finland Oy:n tuotteita on saatavissa yrityksen nettikaupasta www.apline.fi sekä Baby Style Oy:stä Vaasasta, Huvikumpu Oy:stä Seinäjoelta ja Lumilapsilta Nurmosta.

« Takaisin